Οι 10 πιο όμορφες στολισμένες πόλεις του κόσμου σύμφωνα με το National Geographic

Το National Geographic επέλεξε 10 μέρη του πλανήτη που κλέβουν την παράσταση για τον εορταστικό τους στολισμό.Όλος ο πλανήτης έχει φορέσει τα καλά του και οι μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου βρίσκονται σε διάθεση εορταστική. Λαμπιόνια, τεράστια στολισμένα δέντρα και δρόμοι που θυμίζουν λεωφόρους με φώτα βάζουν τον κόσμο από την γκρίζα καθημερινότητα και το γεμίζουν με αισιοδοξία και χαρά. Το National Geographic επέλεξε 10 μέρη του πλανήτη που κλέβουν την παράσταση για τον εορταστικό τους στολισμό.

1. Βιέννη, Αυστρία

Η Βιέννη στην πιο ρομαντική εκδοχή. Στεφάνια με λαμπάκια πάνω από λεωφόρους και καταστήματα διακοσμημένα με κλαδιά πεύκων και μεταξωτές κορδέλες. Οι γιγάντιοι πολυέλαιοι οδηγούν στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου.

2. Tivoli Gardens, Κοπεγχάγη

Η γιαπωνέζικη παγόδα, ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια στην λίμνη Tivoli είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά στολισμένα μέρη της Δανίας.3. Βρυξέλλες, Belgium


Εντυπωσιακά κτίρια στην ιστορική πλατεία Grand Place. Στην αγορά των Χριστουγέννων, 240 σαλέ προσφέρουν στους επισκέπτες βελγικές βάφλες και καραμέλες γάλακτος.

4. Callaway Gardens, Γεωργία

Οκτώ εκατομμύρια φωτάκια αστράφτουν στο κατάφυτο τοπίο ξενοδοχειακού συγκροτήματος στους Callaway Gardens. Ακόμα και τα λεωφορεία που μεταφέρουν τους επιβάτες μέσα στους κήπους είναι στολισμένα με χιλιάδες λαμπιόνια.

5. Medellín, Colombia

Στις περισσότερες πόλεις της Κολομβίας υπερμεγέθη αντικείμενα έχουν στολιστεί με χιλιάδες χρωματιστά λαμπάκια.


6. Γκέτεμποργκ, Σουηδία

Το άρωμα των καβουρδισμένων αμυγδάλων προαναγγέλλει τον ερχομό της Αγίας Lucia. Πέντε εκατομμύρια λαμπάκια και περισσότερα από 700 δέντρα έχουν κυριολεκτικά ντυθεί με φωτάκια κάνοντας τη νύχτα μέρα. Χορωδίες τραγουδούν στους δρόμους και χριστουγεννιάτικες μελωδίες ακούγονται από παντού.

7. Hong Kong, Κίνα

Στο Χονγκ Κονγκ τα Χριστούγεννα θυμίζουν Νέα Υόρκη. Τα φώτα λαμπιρίζουν και τα εμπορικά κέντρα της πόλης προσπαθούν να ξεπεράσουν το ένα το άλλο. Το κέντρο της πόλης, στέφεται από ένα τεράστιο δέντρο κρύσταλλο Swarovski και τα φώτα έχουν μετατρέψει το λιμάνι σε ένα τεράστιο καθρέφτη.


8. Μαδρίτη, Ισπανία 


Ο δήμαρχος της Μαδρίτης μάλλον επηρεασμένος από την οικονομική κρίση δεν ήθελε να ξοδέψει πολλά χρήματα για το στολισμό της πόλης. Μπορεί να φωτάκια να μην ήταν… εκατομμύρια ήταν όμως εξίσου λαμπερά και γιορτινά θυμίζοντας ουρανό με μεγάλα αστέρια…

9. Κόμπε, Ιαπωνία

Μετά το σεισμό στο Κόμπε το 1995η Ιταλία δώρισε εκατομμύρια χειροποίητες  λάμπες για να στολιστούν οι κεντρικοί δρόμοι. 17 χρόνια μετά η παράδοση συνεχίζεται…

10. Saint Augustine, Florida

Η ισπανική μονή του 16ου αιώνα έχει στολιστεί λιτά αλλά εντυπωσιακά. Τα 144 παράθυρα έχουν φωτιστεί περίγυρα ενώ ο εξωτερικός χώρος έχει ντυθεί με εκατοντάδες λαμπάκια.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search