4 μυστικά για τα Χριστουγεννιάτικα έλατα που δεν γνωρίζαμε έως σήμερα!

Η περίοδος των εορτών είναι η αγαπημένη του περισσότερου κόσμου. Μικροί και μεγάλοι στολίζουν και μπαίνουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Τα έλατα είναι πλέον το σήμα κατατεθέν των εορτών. Το BBC ανακοίνωσε 4 μυστικά που οι περισσότεροι δεν γνώριζαν για τα δέντρα των Χριστουγέννων, τα έλατα.

1. Τα έλατα γίνονται γυαλί!
Στη Σιβηρία το χειμώνα, είναι πολύ πιθανό η θερμοκρασία να φτάσει και να ξεπεράσει ακόμη και τους -60 βαθμούς Κελσίου. Τα δέντρα κρυσταλλώνουν και καλύπτονται από γυαλί ώστε να επιζήσουν και να αντέξουν στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

2.Είναι το σπίτι της ταραντούλας!
Ένα συγκεκριμένο είδος ταραντούλας που αποκαλείται Microhexura Montivaga και συναντάται σε βουνά άνω των 1600 μέτρων υψόμετρο, πηγαίνουν πακέτο με τα αγαπημένα μας… Χριστουηεννιάτικα δέντρα! Οι ταραντούλες αυτές επιλέγουν τα έλατα σαν μόνιμη κατοικία καθώς αντέχουν πολύ ειδικά το χειμώνα, είναι πυκνά και… άνετα για τον μικρόκοσμό τους!

3.Γίνονται ψηλά σαν…κυπαρίσσια!
Εάν επιλέγετε τα Χριστούγεννα να στολίσετε φυσικό έλατο, υπολογίστε περίπου πως ένα έλατο μέσου ύψος είναι συνήθως 10 ετών! Αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε κόβωντας τον κορμό του δέντρου και μετρώντας τον αριθμό των ομόκεντρων αυξητικών δακτυλίων του! Κάθε δακτύλιος αντιστοιχεί στην αύξηση του δέντρου σε διάστημα ενός έτους! Αν αφήσετε αυτά τα δέντρα στο δάσος για πολλά χρόνια θα αποκτήσουν πολύ μεγάλο ύψος. Σήμερα, το πιο ψηλό καταγεγραμένο έλατο στον κόσμο βρίσκεται στην Καλιφόρνια και έχει ύψος 115,55 μέτρα. Σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού Nature τα δέντρα άνω των 122-130 σε ύψος δυσκολεύονται να επιζήσουν επειδή είναι πολύ δύσκολο να μεταφέρουν νερό από τις ρίζες στον κορμό και στα φύλλα τους.

4. Είναι από μόνα τους οικοσύστημα.
Ερευνητές από όλο τον κόσμο έχουν αποδείξει πως τα πολύ ψηλά και μεγάλα δέντρα αποτελούν το σπίτι για πολλά έντομα, ζώα και πτηνά. Σε ψηλά και μεγάλα έλατα ζούνε συνήθως πουλιά, θηλαστικά και σκίουροι που πολλά από αυτά δεν εγκαταλείπουν το δέντρο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Οι επιστήμονες ανησυχούν για τις αλλαγές στις θερμοκρασίες της Γης και επιμένουν πως κάποια δέντρα θα αντιμετωπίσουν μεγάλο πρόβλημα στο μέλλον. Τα έλατα είναι σχετικά ανθεκτικά δέντρα σε μικροαλλαγές και δεν επηρεάζονται άμεσα από μικρές αλλαγές στη θερμοκρασία της Γης.

Προτιμήστε ψεύτικα δέντρα για το σπίτι σας, Άλλωστε πλέον έχουν βγει πάρα πολλά ψεύτικα δέντρα που μοιάζουν με αληθινά! Συγκεκριμένα κάθε χρόνο κόβονται πάνω από 40 εκατομμύρια δέντρα στην Αμερική και 8 εκατομμύρια δέντρα στην Αγγλία. Καλό θα ήταν να μειωθεί αυτός ο αριθμός όσο και να σας αρέσει να στολίζετε αληθινά δέντρα. Καλύτερα να φυτέψετε ένα αληθινό έλατο στον κήπο σας και να προτιμήσετε ένα ψεύτικο για μέσα στο σπίτι.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search