Γιατί να επιλέξω minimal διακόσμηση;

Μία από τις επιταγές του φενγκ σούι είναι η σωστή τακτοποίηση των αντικειμένων στο σπίτι η οποία επιτρέπει και το χρήμα να ρέει άφθονο. Αυτό αντικατοπτρίζει και τους ανθρώπους οι οποίοι επιλέγουν τη μίνιμαλ διακόσμηση καθώς αντιλαμβάνονται διαφορετικά την αξία της τάξης στο σπίτι και πως αυτή τους χρησιμεύει.

Αφήνουν μόνο τα σημαντικά πράγματα να φαίνονται και ποτέ δεν είναι ορατά στο χώρο πράγματα τα οποία δεν χρησιμοποιούν. Αν περάσετε από κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας θα διαπιστώσετε αν κάνετε και εσείς κάτι τέτοιο ή όχι. Αν όχι, προσπαθήστε να το εφαρμόσετε. Πάρτε ένα κουτί αποθήκευσης και βάλ’τε μέσα σε αυτό ό,τι αντικείμενο δεν χρησιμοποιείτε. Θα δείτε πως με τον καιρό απλά τα αφήνατε να καταλαμβάνουν χώρο χωρίς ουσιαστικά να τα χρειάζεστε καθημερινά.

Ένα ακόμη χαρακτηρηστικό των ανθρώπων που προτιμούν τη minimal διακόσμηση είναι πως όταν μπουν στη διαδικασία να αγοράσουν ένα καινούργιο βάζο θα πετάξουν ή θα χαρίσουν το προηγούμενο που ήταν στη θέση του. Είναι ένας πρακτικός τρόπος να γλιτώσετε από την ακαταστασία και τα γεμάτα ντουλάπια. Ακόμη, θα χαρίσουν όλα όσα δεν χρειάζονται σε ανθρώπους που τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη ή τα δίνουν σε συγγενείς και φίλους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μη ξοδεύουν χρήματα χωρίς λόγο και να έχουν αντικείμενα που χρειάζονται πραγματικά.

Τέλος, πρώτα ασχολούνται με τη λειτουργικότητα του χώρου και μετά με την όμορφη διακόσμησή του. Για να βάλετε μία τάξη στο σπίτι σας, μάθετε να ζείτε σε μίνιμαλ περιβάλλον χωρίς άχρηστα αντικείμενα που δεν έχουν καμία αξία και θα νιώσετε αμέσως μια ελευθερία στο σπίτι σας!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search