7 Φυτά που Αντέχουν τη Ζέστη το Kαλοκαίρι

H ζέστη το καλοκαίρι μπορεί να είναι ιδανική για τις παραλίες όμως οι υψηλές θερμοκρασίες απειλούν τα αγαπημένα μας φυτά. Όχι όμως όλα καθώς υπάρχουν ορισμένα που που αγαπούν τον ήλιο και την ξηρασία!

Λεβάντα Πρόκειται για έναν πολυετή ημίθαμνο με ξυλώδη βάση και ανθοφορεί από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο. Το φυτό αυτό είναι αρωματικό και φαρμακευτικό. Περιέχει αιθέριο έλαιο πλούσιο σε καμφορά, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται πολύ στη φαρμακοποιία. Ιδανικά τοποθετείται σε ηλιόλουστες και ζεστές θέσεις και συνδυάζεται με τριανταφυλλιές, ίριδες και άλλες πόες που αγαπούν επίσης τον ήλιο.

Κόψτε τα μπλε άνθη της λεβάντας και αφού τα αποξηράνετε, φτιάξτε το δικό σας φυσικό και οικολογικό σκοροκτόνο.

Πετούνια Ανθίζει από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο. Οι μοντέρνες ποικιλίες της είναι ανθεκτικές στον καιρό και στον άνεμο. Ωστόσο είναι ευαίσθητες σε ασβεστώδη εδάφη, όποτε προτιμήστε ειδικό χώμα για πετούνιες. Φυτέψτε το φυτό σε ηλιόλουστες αλλά και ημισκιερές θέσεις ι οποίες είναι ιδανικές ακόμα και για μικρά μπαλκόνια.

Αστίλβη ή αλλιώς «ουρά της αλεπούς» λόγω του σχήματος του λουλουδιού της. Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα φυτά για σκιερά μέρη. Ανθοφορεί ανάλογα με το είδος και την ποικιλία από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Φυτεύεται νωρίς την άνοιξη ή νωρίς το φθινόπωρο σε ημισκιερές θέσεις, ακόμα και στη σκιά. Σε προσήλια μέρη χρειάζεται πολύ νερό. Το χώμα πρέπει να είναι νωπό έως υγρό. Σε περιόδους ανομβρίας χρειάζεται καλό και τακτικό πότισμα.

Άλυσσος Mε τη χαμηλή φουσκωτή ανάπτυξή της και την πληθώρα των μικροσκοπικών λουλουδιών της μπορεί να συνδυαστεί άψογα με φυτά που έχουν μεγαλύτερα άνθη. Αναπτύσσεται πολύ καλά σε παρτέρια, γλάστρες, ζαρντινιέρες αλλά και σε βραχόκηπους ή σε σχισμές από ξερολιθιές και ανάμεσα σε πλάκες. Ανθοφορεί από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο.

Καμπανούλα Ταιριάζει σε κάθε είδος κήπου ή βεράντας και τα άνθη της μοιάζουν με μικρά αστεράκια. Ανθίζει από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο. Φυτεύεται την άνοιξη κι αν δεν ανθίσει αμέσως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, μια και πολλά είδη ανθίζουν τον δεύτερο χρόνο. Προτιμήστε θέσεις ημισκιερές σε έδαφος στραγγιστικό. Ποτίστε το φυτό μόνο όταν στεγνώσει το χώμα του. Συνδυάζεται αρμονικά με Αστίλβη, Πελαργόνια, Δελφίνια.

Τα εντυπωσιακά και πλούσια άνθη της καμπανούλας θα δημιουργήσουν μια έκρηξη χρώματος στη βεράντα σας.

Βασιλικός Ένα αγαπημένο φυτό με έντονο χαρακτηριστικό άρωμα. Ο βασιλικός θέλει πολύ ήλιο για να αποκτήσει το γνωστό, χαρακτηριστικό του άρωμα (όσο περισσότερος ήλιος τόσο πιο έντονο είναι το άρωμα) και καλά λιπασμένο έδαφος. Είναι μονοετές φυτό, αλλά αν κόβετε λίγα φύλλα κάθε τόσο ώστε να αναπτύσσονται νέοι βλαστοί και τα λουλούδια του μόλις εμφανιστούν θα τον βοηθήσετε να επιμηκύνει τη ζωή του.

Ματζουράνα Από την αρχαιότητα είναι γνωστή για τις αντισηπτικές και φαρμακευτικές ιδιότητές της (στομάχι, αϋπνίες, διαστρέμματα, πονοκεφάλους κ.λπ.). Φυτέψτε τη μαντζουράνα στον κήπο ή σε γλάστρα στο μπαλκόνι και χρησιμοποιήστε την αποξηραμένη σε ρόφημα ή ως μυρωδικό σε διάφορες συνταγές μαγειρικής.

Η ιδανική περίοδος φύτευσης είναι μέσα στην άνοιξη και στις αρχές του φθινοπώρου. Επίσης δεν έχει πολλές απαιτήσεις ως προς το έδαφος, αρκεί το χώμα να έχει πολύ καλή αποστράγγιση. Προτιμά ηλιόλουστες θέσεις και είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στο κρύο αλλά και στις υψηλές υψηλές θερμοκρασίες.

Πηγή: spirossoulis.com

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search