4 Δουλειές του σπιτιού που οι περισσότεροι κάνουν πως δεν τις βλέπουν

Όλοι, λίγο πολύ, αντιμετωπίζουμε προβλήματα με τα σπίτια μας. Άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα, τα «αδύναμα» σημεία στην οργάνωση και στην φροντίδα του σπιτιού είναι συχνά από τα πράγματα που πολλοί από εμάς κάνουμε πως… δεν τα βλέπουμε.

Ωστόσο είναι εκεί και στέκονται εμπόδιο σε μια λειτουργική και εύκολη καθημερινότητα. Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά και αν τα αναγνωρίζετε να συμβαίνουν στο δικό σας σπίτι. Αν ναι, διορθώστε τα τώρα και δείτε την καθημερινότητά σας να αλλάζει.

Η ντουλάπα σας είναι γεμάτη ρούχα που δεν σας κάνουν
Το φαινόμενο είναι συχνό: αρκετοί άνθρωποι έχουν στην ντουλάπα τους ρούχα που είτε δεν τους κάνουν, είτε δεν τα φοράνε για άλλους λόγους. Αν σας συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε όχι απλώς σπαταλάτε πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο, αλλά δημιουργείτε και ένα συναισθηματικό ναρκοπέδιο. Απαλλαγείτε άμεσα από αυτά τα ρούχα (χαρίστε τα ή πουλήστε τα) και θα δείτε πως η καθημερινότητά σας θα γίνει πολύ πιο απλή.

Δεν έχετε δημιουργήσει ένα εύκολο σύστημα οργάνωσης
Μπορεί να καταφέρνετε να διατηρείτε το γραφείο σας και την αλληλογραφία σας σε τάξη, αυτό όμως δεν σημαίνει πως έχετε δημιουργήσει ένα σύστημα οργάνωσης που είναι στέρεο και σας βοηθάει να διατηρείτε τα πάντα (ή σχεδόν τα πάντα) οργανωμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν υποψιάζεστε κάτι τέτοιο τότε δημιουργήστε την κατάλληλη δομή που θα σας γλιτώνει χρόνο και θα δημιουργήσει ευκολία και λειτουργικότητα.
Έχετε πράγματα που ανήκουν… στη ζωή κάποιου άλλου 
Εννοούμε πως πολλά από τα πράγματα που υπάρχουν στο σπίτι σας δεν τα χρησιμοποιείτε στην καθημερινότητά σας – απλώς βρέθηκαν εκεί τυχαία και παρέμειναν. Αν, για παράδειγμα, δεν καλείτε κόσμο στο σπίτι σας συχνά και πίνετε μόνο στις εξόδους σας, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να διατηρείτε στο σπίτι σας μια 12άδα με ποτήρια σαμπάνιας! Αν μαζεύετε πράγματα επειδή πιστεύετε πως θα τα χρησιμοποιήσετε κάποια στιγμή στο μέλλον, τότε το μόνο που καταφέρνετε είναι να απασχολείτε πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο. Δείτε ποιες είναι οι πραγματικές σας ανάγκες και περιορίστε τα πράγματά σας σε αυτές.

Τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε για καθάρισμα δεν είναι καθαρά
Είναι χάσιμο χρόνου να καθαρίζετε το σπίτι σας με πράγματα τα οποία.. δεν είναι καθαρά. Το μόνο που καταφέρνετε είναι να ανακυκλώνετε τη σκόνη και τη βρωμιά. Θυμηθείτε, λοιπόν, πως οι σφουγγαρίστρες, οι βούρτσες και τα σφουγγάρια σας πρέπει να αλλάζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Θα παρατηρήσετε μεγάλη διαφορά στο αποτέλεσμα και στον χρόνο που θα αφιερώνετε για την καθαριότητα του σπιτιού σας.

Πηγή: spirossoulis.com

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search