8 χρηστικές ιδέες για να διακοσμήσεις το χολ – γιατί η πρώτη εντύπωση μετράει!

Το χολ είναι από τα πιο παρεξηγημένα spot του σπιτιού. Παραμελειμένο, θα το χαρακτήριζα. Και αυτό γιατί αφιερώνουμε όλη μας την ενέργεια και την δημιουργικότητα σε άλλα δωμάτια, όπως είναι το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο, η κουζίνα, στα οποία περνάμε περισσότερο χρόνο όταν είμαστε σπίτι. Μέγα λάθος αν ρωτάς εμένα. Το χολ είναι ο προθάλαμος του σπιτιού μας. Είναι το καλωσόρισμα. Για αυτό και πρέπει να είναι περιποιημένο. Να δίνει μια πρώτη γεύση στον καλεσμένο, για το τι πρόκειται να συναντήσει στην συνέχεια, διασχίζοντας τον διάδρομο που ξεκινάει από την είσοδο. Το χολ θα μπορούσε να λειτουργεί ως ο μεταβατικός χώρος μέσα σε ένα σπίτι. Πρέπει να ταιριάζει γάντι με την διακόσμηση των υπόλοιπων δωματίων, να ακολουθεί την ίδια λογική. Αν θεωρείς πως το δικό σου χολ είναι εξαιρετικά αδιάφορο, σκοτεινό, μουντό, ρίξε μια ματιά στις παρακάτω ιδέες διακόσμησης και… απογείωσέ το!

Λίγη τέχνη, δεν έβλαψε ποτέ κανέναν!

Κρέμασε στον τοίχο της εισόδου ένα πίνακα που σε ταξιδεύει, που γαληνεύει την ψυχή σου, που σου φτιάχνει την διάθεση, που σε μεταφέρει σε υπέροχα μέρη – υπαρκτά ή μη, που φέρνει στο μυαλό σου τις πιο όμορφες αναμνήσεις, τις πιο όμορφες σκέψεις. Αμέσως θα έχεις προσθέσει ένα κομμάτι του εαυτού σου στην διακόσμηση του σπιτιού σου. Κάτι που θα «φωνάζει» το όνομά σου από την είσοδο κιόλας.

Ένα με την φύση!

Αν το σπίτι σου είναι παραδομένο στο ξύλο, στις γήινες αποχρώσεις, στα φυτά, σε ό,τι μπορεί να θυμίζει φύση, χάρισε και στο χολ τον ίδιο χαρακτήρα, προσθέτοντας ακατέργαστα, ξύλινα έπιπλα, τόνους του καφέ και του μπεζ και ίσως ένα εντυπωσιακό βάζο με κλαριά κατευθείαν από τον κήπο ή το πάρκο της γειτονιάς σου.

Το παν είναι να είσαι πρακτικό μυαλό…

Με το που μπούμε σπίτι, θέλουμε να βγάλουμε παπούτσια και πανωφόρι. Και να τα βάλουμε που; Να τα πετάξουμε στο πάτωμα; Καλά, εγώ αυτό έκανα – ΠΕΡΙΠΟΥ- μέχρι και πριν λίγο καιρό. Αλλά είναι λάθος. Πρόσθεσε στο χολ σου ένα παγκάκι, με ράφια για παπούτσια και γατζάκια για να κρεμάς τα παλτό και τα τζάκετ σου. Και όλα… στην θέση τους!

Tone to Tone!

Φτάνει με το μαύρο, το γκρι και το μπεζ. Πόνταρε σε αμέτρητες άλλες αποχρώσεις που φωνάζουν «φθινόπωρο» και δημιούργησε μια γωνιά που μοιάζει με αγκαλιά και γαληνεύει την ψυχή. Όπως ακριβώς η παραπάνω φωτογραφία.
Minimal και όποιος αντέξει!

Όχι πολλά, πολλά!

Οι χρυσές λεπτομέρειες πάντα βοηθούν

Τα ψάθινα καλάθια που θα σε σώσουν

Πηγή: tlife.gr

 

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search