Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Τα tips διακόσμησης που χρειάζεσαι για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου

Το τραπέζι σου φέτος φυσικά και θέλεις να είναι εντυπωσιακό, γιορτινό και πάνω από όλα κομψό. Βγάλε τα αγαπημένα σου σερβίτσια, τα “καλά” σου ποτήρια, στόλισε το τραπέζι σου με λεπτομέρειες και στοιχεία που ταιριάζουν στο στιλ σου και χάρισε στους καλεσμένους σου αξέχαστες στιγμές.

Να θυμάσαι ότι το παν είναι η ισορροπία -όπως σε όλα. Προσπάθησε δηλαδή η διακόσμηση του τραπεζιού σου να ταιριάζει με τη διακόσμηση του σπιτιού. Χρώματα, στιλ, ύφος πρέπει να βρίσκονται σε αρμονία.

-Καλό είναι να ακολουθήσεις τους κανόνες του Art de la table. Μόνο και μόνο η σωστή τοποθέτηση των πιάτων, μαχαιροπίρουνων και ποτηριών θα κάνει το τραπέζι σου να φανεί πραγματικά επίσημο και θα σε βοηθήσει στον υπόλοιπο στολισμό. Το Art de la table δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο, προσπάθησε όμως απλά να ακολουθήσεις τα βασικά.

-Διάλεξε προσεχτικά το “ρούχο” που θα ντύσει το τραπέζι σου. Τραπεζομάντιλο, ράνερ ή σουπλά; Βασικά, εξαρτάται από το σχήμα του τραπεζιού. Στα μακρόστενα και τετράγωνα τραπέζια ταιριάζουν τα πάντα. Στις ροτόντες τα τραπεζομάντιλα και τα σουπλά -απόφυγε τα ράνερς.
Αν δεν έχεις κάτι από όλα αυτά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη φαντασία σου και να φτιάξεις κάτι μόνη σου. Να ζωγραφίσεις μερικά σουπλά, να μεταποιήσεις κάτι παλιό.

-Τοποθέτησε στο κέντρο του τραπεζιού μια εντυπωσιακή σύνθεση από φυσικά φυτά της εποχής και κεριά. Τα φυτά μπορεί να είναι λουλούδια, έλατο, γη, αλεξανδρινά, αγκάθια, κουκουνάρια και ξερά φύλλα… ό,τι ταιριάζει στη διάθεση και στο γούστο σου.
Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη και δημιούργησε κάτι που σε εκφράζει. Κάτι λίγο αν αποφάσισες να κινηθείς σε μίνιμαλ ύφος, κάτι πιο εντυπωσιακό αν είσαι πιο έντονη προσωπικότητα.

-Στόλισε τα πιάτα με πετσέτες πιασμένες με όμορφα δαχτυλίδια ή δεμένες κλωστές. Πειραματίσου. Χρησιμοποίησε κορδέλες, φύλλα διαφόρων μετάλλων χειροτεχνίας, συρραπτικά και κόλλα δημιουργώντας εύκολα όμορφα δαχτυλίδια που θα εντυπωσιάσουν και θα πρωτοτυπήσουν.

-Χάρισε στους καλεσμένους σου κάρτες με ευχές που έχεις από πριν τοποθετήσει στο πιάτο του καθενός για να υποδείξει τη θέση που θα κάτσει στο γιορτινό τραπέζι. Είτε έτοιμες είτε κατασκευασμένες από εσένα θα είναι ένα απλό, όμορφο, οικονομικό και ιδιαίτερο αναμνηστικό που θα χαροποιήσει ευχάριστα όποιον καθίσει στο γιορτινό μας τραπέζι.

Το κυρίαρχο συστατικό ενός χριστουγεννιάτικου τραπεζιού είναι η θετική πρόθεση και η αγάπη. Άφησε τον εαυτό σου ελεύθερο και δημιούργησε ένα όμορφο γεύμα για τους αγαπημένους σου γεμάτο στιλ και αισθητική.

Πηγή: tlife.gr

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search