5 Λάθη που Κάνετε Όταν Καίτε Αρωματικά Κεριά στο Σπίτι

Τα κεριά χαρίζουν πάντα πόντους στην αισθητική του σπιτιού. Αναλαμβάνουν το ρόλο ενός διακοσμητικού αντικειμένου όταν έχουν κάποιο ιδιαίτερο σχήμα, δείχνουν πάντα  κομψά όταν βρίσκονται μέσα σε γυάλινα δοχεία, προσφέρουν μια ζεστή ατμόσφαιρα με το διακριτικό φως τους και χαρίζουν προσωπικότητα στον χώρο με το άρωμά τους.

Όσοι είστε λάτρεις των κεριών σίγουρα γνωρίζετε ότι ακόμα και αυτά χρειάζονται ειδική φροντίδα. Από το φυτίλι μέχρι και τον χρόνο καύσης υπάρχουν ορισμένα tips που θα σας βοηθήσουν να κάνετε πιο αποδοτική την καύση τους.

Δείτε αν γνωρίζετε τα 5 λάθη που πρέπει να αποφεύγετε αλλά και 2 tip για να γίνετε οι καλύτεροι διακοσμητές του σπιτιού σας:

Ξεχνάτε να περιποιηθείτε το φυτίλι

Ένα υγιές φυτίλι θα διασφαλίσει ότι το αγαπημένο σας κερί θα διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο και θα αναδύει άφθονο άρωμα. Τα μακριά ή στραβά φυτίλια μπορούν να δημιουργήσουν υψηλές φλόγες ή καπνό. Αν όμως το κόψετε στα 5mm (όταν το κερί έχει κρυώσει) τότε το άρωμα θα διαχέεται πιο έντονα και για περισσότερη ώρα στον χώρο σας.

Δεν καίτε σωστά το κερί την πρώτη φορά που το ανάβετε

Όταν ανάβετε για πρώτη φορά ένα κερί είναι πολύ σημαντικό να το κάνετε σωστά. Βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια του κεριού έχει λιώσει πλήρως στις άκρες του δοχείου και ότι το φυτίλι ή τα φυτίλια είναι τοποθετημένα στο κέντρο ώστε να αποφύγετε την ακανόνιστη καύση και το tunneling.

Τunneling είναι η τρύπα που δημιουργείται όταν λιώνει μόνο ένα μικρό μέρος του κεριού γύρω από το φυτίλι ενώ το κερί καίγεται. Αντί να λιώσει ομοιόμορφα ολόκληρη η επιφάνεια του κεριού, θα φαίνεται σαν η φλόγα να τρυπώνει στο κερί και να δημιουργεί κάτι που μοιάζει με μια μικρή, κάθετη σήραγγα.

Αυτό μπορείτε να το αποφύγετε αν εστιάστε στο πρώτο κάψιμο, που είναι το πιο σημαντικό. Ανάψτε το κερί για περίπου 4 ώρες ώστε να λιώσει το 80%/90% της επιφάνειας για να έχετε ένα σταθερό επίπεδο κεριού καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του.

Καίτε το κερί σας για πάρα πολλή ώρα

Η καύση ενός κεριού για πολλή ώρα μπορεί να προκαλέσει την κλίση του φυτιλιού. Εάν δείτε ένα φλεγόμενο φυτίλι να πλησιάζει στον τοίχο του δοχείου, σβήστε τη φλόγα και ισιώστε το φυτίλι για να αποφύγετε τις ρωγμές.

Επίσης όταν αφήνετε το κερί σας αναμμένο για πάνω από τέσσερις ώρες υπάρχει κίνδυνος να ζεσταθεί πολύ το δοχείο, γεγονός που ενδέχεται να προκαλέσει ζημιά στην επιφάνεια όπου το έχετε τοποθετήσει. Γι’ αυτό καλό είναι να το ακουμπάτε σε υλικό που να είναι ανθεκτικό στη θερμότητα ή σε ένα όμορφο σουβέρ.

Μετακινείτε το κερί ενώ είναι αναμμένο

Μόλις ανάψετε το κερί είναι καλύτερο να το αφήσετε στη θέση του μέχρι να το σβήσετε. Ο λόγος είναι επειδή η μετακίνηση του κεριού ενώ είναι αναμμένο ή όταν είναι υγρό υπάρχει κίνδυνος να χυθεί προκαλώντας ζημιά ή κινδύνους πυρκαγιάς στο σπίτι σας.

Επιπλέον μην ξεχνάτε ότι όταν η στάθμη του κεριού είναι χαμηλά στο βάζο, τότε αυτό θα είναι ακόμα πιο θερμό στην αφή. Επομένως μπορεί να καείτε αν το πιάσετε και να σας πέσει από τα χέρια.

Παραμελείτε να το διατηρείτε καθαρό

Κρατήστε την επιφάνεια των κεριών καθαρή από υπολείμματα φυτιλιού και σπίρτα, καθώς αυτά μπορούν να λειτουργήσουν ως δευτερεύον φυτίλι, κάνοντας το κερί σας να καεί πιο γρήγορα.

Τέλος μην ξεχνάτε να το σκεπάζετε με ένα καπάκι όσο παραμένει σβηστό για να μη συγκεντρώνεται σκόνη.

Tips Διακόσμησης

Tip 1

Αν το κερί σας λιώσει εντελώς μην πετάξετε μαζί και το γυάλινο δοχείο. Μπορείτε να το επαναχρησιμοποιήσετε μετατρέποντάς το σε ένα πολύ στιλάτο μικρό μπολ για να βάζετε μέσα μικροαντικείμενα όπως είδη για μακιγιάζ ή ακόμα και κοσμήματα, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή σύνθεση πάνω σε έναν στιλάτο δίσκο.

Tip 2

Το άρωμα του σπιτιού είναι μέρος της διακόσμησής του και αυτό γιατί αφορά το σύνολό της. Η αίσθηση που μας αφήνει ένας χώρος δεν δημιουργείται μόνο από όλα όσα βλέπουμε, αλλά και από αυτά που αγγίζουμε και που μυρίζουμε.

Γι’ αυτό καλό είναι να επιλέξετε γι’ αυτό ένα άρωμα που να το αντιπροσωπεύει.

Ένα σημείο που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε να αρωματίζετε είναι η είσοδος. Πρόκειται για έναν χώρο μετάβασης από τον έξω κόσμο στον ιδιωτικό, ενώ είναι ο μοναδικός που δίνει την πρώτη εντύπωση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στα υπόλοιπα δωμάτια.

Επομένως αυτό που χρειάζεται είναι να αναδύει ένα άρωμα που θα σας καλωσορίζει και που θα ενισχύει την αίσθηση ενός ιδιωτικού καταφύγιου.

Πηγή: spirossoulis.com

 

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search