Οικονομία στη θέρμανση του σπιτιού!

Χειμώνας, κρύο, βροχή, χιόνι άρα… κλείσιμο στο σπίτι. Οι εξωτερικές δουλειές και υποχρώσεις μειώνονται όσο είναι δυνατόν και όλοι αναζητούμε και επιδιώκουμε το …cocooning!
Μέρες οικονομικής κρίσης και η τιμή του πετρελαίου στα ύψη. Ποιες είναι οι οικονομικές λύσεις που θα γεμίσουν το σπίτι σου ζεστασιά; Πως μπορείς να εξοικονομήσεις κάποια χρήματα χωρίς να κρυώσεις;

To καλοριφέρ, πέραν του ότι κοστίζει σε πετρέλαιο όπως προαναφέραμε, αν μένεις σε πολυκατοικία χωρίς αυτόνομη θέρμανση, τα ωράρια μπορεί να μην εξαρτώνται από σένα καθόλου και φυσικά να μην σε βολεύουν κιόλας. Έτσι, είναι πολύ πιθανόν και τα κοινόχρηστα να πληρώνεις και να γυρίζεις σπίτι όταν τα καλοριφέρ έχουν σβήσει.

Καιρός λοιπόν για εναλλακτικές λύσεις. Πρακτικές και οικονομικότερες…

Το κλασικό τζάκι….
Το απλό τζάκι με ξύλα σου προσφέρει τη ζεστασιά και το κατάλληλο ρομαντικό φως της φλόγας. Θερμαίνει όμως αποκλειστικά και μόνο με ακτινοβολία, δηλαδή το χώρο ακριβώς μπροστά του. Άρα, πρέπει να κάθεσαι κοντά του. Είναι η εστία που συγκεντρώνει γύρω της τους πάντες. Όταν υπάρχει στο σπίτι είναι συνήθως ο πρωταγωνιστής.
Πρέπει να αγοράζεις ξύλα συχνά, αλλά η ποσότητα -άρα και το κόστος- εξαρτάται από σένα.
Σε διακοσμητικό επίπεδο είναι πάντα ένα θετικό σημείο. Δημιουργεί οικειότητα και ζεστασιά -μεταφορικά και κυριολεκτικά- το χώρο.

Ηλεκτρικό τζάκι…
Για πραγματικά υψηλή αισθητική, για μοντέρνα προσέγγιση, για σύγχρονη διακόσμηση. Το ηλεκτρικό τζάκι με τα ειδικά led χαμηλής κατανάλωσης προσφέρει μια ειδική “φλόγα” πάνω σε βότσαλα ή τεχνητό ξύλο που σε κάνει να πιστεύεις ότι είναι αληθινή! Συνδυάζει εικόνα και λειτουργικότητα, χρηστικότητα…
Τα πάνελ θερμότητας είναι η τελευταία τεχνολογία και μπορείς να την εντάξεις όπου σου αρέσει μέσα στο σπίτι σου: είτε σε κάποιο τοίχο ή ακόμα και στο ταβάνι. Με λίγα λόγια ένας απλός πίνακας στο σπίτι σου θα σου προσφέρει τη ζεστασιά που χρειάζεσαι. Το σημαντικό είναι ότι τα πάνελ θερμότητας προσφέρουν μέγιστη απόδοση και εξοικονόμηση ενέργειας έως και 50% σε σχέση με τα συμβατικά θερμαντικά μέσα πετρελαίου και φυσικού αερίου και 80% σε σχέση με τα κλιματιστικά. Παράλληλα, διακοσμούν το χώρο.
ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ…
Αερόθερμο
Το αερόθερμο είναι παλιός, οικονομικός, απλός και εύκολος τρόπος για να ζεσταθείς τη στιγμή που το χρειάζεσαι. Δεν μπορείς να βασιστείς πάνω του για να ζεστάνεις μεγάλους χώρους, ενισχύει όμως τη θέρμανση σε χώρους λίγων τετραγωνικών. Στα θετικά του συμπεριέλαβε και το ότι είναι μικρό, άρα αποθηκεύεται και εύκολα.
Convector
Το convector είναι ένα “σώμα” που θερμαίνει τον αέρα χωρίς να ξηραίνει την ατμόσφαιρα και χωρίς να κάνει θόρυβο! Η διαφορά του από το αερόθερμο είναι ότι ζεσταίνει μεγαλύτερο χώρο.
Σόμπες αλογόνου
Οι σόμπες αλογόνου είναι μια καλή οικονομική επιλογή που θερμαίνει άμεσα την ατμόσφαιρα με ειδικές λάμπες Quartz. Βέβαια δεν ζεσταίνει ολόκληρο τον χώρο γιατί η απόδοση είναι τοπική, αλλά σε βοηθάει να ζεσταθείς γρήγορα την στιγμή που κρυώνεις.
Καλοριφέρ λαδιού
Τα καλοριφέρ λαδιού τα επιλέγεις ανάλογα με το πόσο μεγάλος είναι ο χώρος που θέλεις να ζεστάνεις στο σπίτι σου. Προσφέρουν μακράς διαρκείας θέρμανση όπου μοιράζεται δίκαια σε όλο τον χώρο και έχουν αθόρυβη λειτουργία.
Πηγή: Tlife.gr
Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search