Σανσεβιέρια ή αλλιώς το «φυτό της πεθεράς»!

Προβληματιζόσασταν εδώ και καιρό να ομορφύνετε την κρεβατοκάμαρά σας ή το σαλόνι σας (στο οποίο καμιά φορά αποκοιμάστε) με ένα φυτό αλλά δεν ξέρατε με ποιο, επειδή τα φυτά μετατρέπουν το οξυγόνο σε διοξείδιο του άνθρακα κατά τη νύχτα; Γι’ αυτό υπάρχει η σανσεβιέρια ή αλλιώς το «φυτό της πεθεράς». Η σανσεβιέρια είναι ένα φυτό το οποίο όχι μόνο δε θα σας βλάψει όσο εσείς κοιμάστε τη νύχτα, αλλά αντιθέτως καθαρίζει τον αέρα του δωματίου σας. Για να κάνει αυτό όμως θα πρέπει να αερίζετε το δωμάτιο τακτικά ώστε το φυτό να «ανασαίνει».


Επιπλέον, να τονίσουμε ότι αν είστε απ’ αυτούς τους λίγο τεμπέληδες σε σχέση με τα φυτά σας, αποτελεί ιδανική λύση, αφού δε χρειάζεται συχνό πότισμα, ούτε κάποια ιδιαίτερη θέση στον ήλιο, αφού αναπτύσσεται και σε ημι-σκιερά μέρη. Το χειμώνα πρέπει να ποτίζεται μια φορά το μήνα και σταδιακά όταν πιάσει ο καύσωνας, μια φορά την εβδομάδα.

Τέλος, να πούμε ότι ονομάζεται το «φυτό της πεθεράς» αφού τα φύλλα του μοιάζουν με τη γλώσσα της, αιχμηρά και μεγάλα. Γι’ αυτό και στην Αμερική, στη γιορτή της πεθεράς, η σανσεβιέρια κάνει θραύση!!!

Πηγή: Design Magazine.gr

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search