Φέρνουμε τη φύση στο σπίτι μας!

Η επαφή με τη φύση μας βοηθάει να αισθανόμαστε πιο χαρούμενοι και πιο ήρεμοι. Σύμφωνα με μελέτες, όταν δημιουργούμε ένα περιβάλλον στο σπίτι με φυσικά υλικά και φυτά, συμβάλει θετικά στη διάθεση μας, καθώς περιορίζεται το στρες, η αυξημένη πίεση και η ταχυκαρδία. Επιπλέον γινόμαστε πιο δημιουργικοί, πιο παραγωγικοί και γενικότερα βελτιώνουμε τα επίπεδα της ευεξίας μας.

Διακόσμηση με φυτά

Τα φυτά εκτός από μια μεγάλη τάση είναι ο νούμερο ένα τρόπος για να κάνετε πιο έντονο το στοιχείο της φύσης μέσα στο σπίτι. Προμηθευτείτε με πολλά φυτά σε διαφορετικά μεγέθη και είδη. Ακόμα και αν δεν είστε «ειδικοί» μπορείτε να ζητήσετε ποικιλίες που δεν θα σας μαραθούν αν ξεχάσετε το πότισμα. Ενδεικτικά μπορείτε να αναζητήσετε ζάμιες, δράκαινες, παχύφυτα και κάκτους. Όλα τα φυτά είναι πανέμορφα και μπορείτε να τα αναδείξετε με πολλούς τρόπους. Μια ιδέα είναι να γεμίσετε μια ραφιέρα με διάφορα φυτά και να δημιουργήσετε έναν mini κάθετο «κήπο» μέσα στο σπίτι. Τοποθετήστε τα φυτά σε μοντέρνες βάσεις/ανθοστήλες/καλάθια, καθώς είναι πολύ στιλάτη επιλογή να είναι τα φυτά σε διαφορετικά επίπεδα στο χώρο σας.

Βρείτε το καλάθι της φωτογραφίας, εδώ

Δημιουργήστε γωνίες με φυτά

Τοποθετήστε τα φυτά σε στυλάτα κασπώ και γλάστρες και συγκεντρώστε τα όλα μαζί σε ένα σημείο για να κάνετε πιο έντονη την παρουσία τους στο σπίτι.

Βρείτε την καρέκλα και το καλάθι της φωτογραφίας

Διακοσμήστε με διακοσμητικά αντικείμενα από φυσικά υλικά

Τα έπιπλα είναι δύσκολο να τα αλλάξουμε. Το να ανανεώσουμε όμως τα διακοσμητικά αντικείμενα, ή βασικά μέρη του σπιτιού είναι η πιο οικονομική, η πιο εύκολη και η πιο γρήγορη λύση για να φέρουμε τη φύση μέσα στο σπίτι. Μπορείτε να επιλέξετε καλάθια από φυσική πλέξη, ξύλινα διακοσμητικά, διάφορα κεραμικα και πέτρινα αντικείμενα και φυσικά στοιχεία από μάρμαρο, τα οποία θα δώσουν και μια αίσθηση πολυτέλειας σε οποιοδήποτε χώρο. Εναλλακτική επιλογή να αντικαταστήσετε το νιπτήρα στο μπάνιο, με έναν με φυσικό ή μαρμάρινο υλικό! Αυτομάτως, αλλάζει όλη η αισθητική!

Μαρμάρινος νιπτήρας Fossil ii

Επιλέξτε μοτίβα με θέμα τη φύση

Τοποθετήστε στον καναπέ διακοσμητικά μαξιλάρια με μοτίβα που να παραπέμπουν στην φύση. Τα floral είναι πάντα διαχρονικά όμως μπορείτε να τολμήσετε με μια πιο μεγάλη τάση, επιλέγοντας prints με έντοντες tropical φυλλωσιές.

Διακοσμητική μαξιλαροθήκη Tommy Hilfiger Tropical

Πηγή: Spirossoulis.com

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search