Ποιος είναι ο σωστός φωτισμός για το καθιστικό;

Αν αναρωτιέστε αν υπάρχει σωστός και λάθος φωτισμός, η απάντηση είναι ναι. Πολύς κόσμος μπορεί να μην το γνωρίζει αλλά ο κακός και άβολος φωτισμός μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία μας. Συγκεντρώσαμε λοιπόν κάποιες βασικές πληροφορίες που καλό είναι να λάβετε υπόψιν σας όταν προχωρήσετε στην επιλογή των φωτιστικών σας.


1. Βασικός Φωτισμός
Κάθε δωμάτιο χρειάζεται τον βασικό φωτισμό του ο οποίος μπορεί να προέρχεται από κάποιο φωτιστικό οροφής ή ακόμα και από φωτιστικά τοίχου. Αν ο χώρος σας είναι μεγάλος πιθανόν να χρειαστείτε περισσότερα φωτιστικά. Σαν βασικό κανόνα μπορείτε να κρατήσετε πως ανά τετραγωνικό μέτρο του χώρου χρειάζεστε βασικό φωτισμό έντασης 100 lm ( 100 lm / m² ), αυτό όμως διαφοροποιείτε και ανά χώρο του σπιτιού και τα συνιστώμενα παραδείγματα είναι τα ακόλουθα

Καθιστικό , Υπνοδωμάτιο : 100 lm / m²
Μπάνιο , Κουζίνα , Γραφείο : 300 lm / m²


2. Συμπληρωματικός Φωτισμός
Σε συγκεκριμένες δραστηριότητες όπως αυτή του διαβάσματος , του πλεξίματος η και άλλων δραστηριοτήτων με έμφαση στην λεπτομέρεια καλό είναι να υπάρχει επιδαπέδιος φωτισμός που να συμπληρώνει τον βασικό ώστε να ξεκουράζει τα μάτια σας.

 

                                 


3. Φωτισμός στις λεπτομέρειες

Αναδείξτε επιδέξια τα αγαπημένα σας έργα τέχνης η κάποιες σκοτεινές γωνίες του σπιτιού σας με έμμεσο η και άμεσο φωτισμό.

               

Τώρα που γνωρίζετε ακριβώς τα βήματα που θα χρειαστεί να ακολουθήσετε μπορείτε να βρείτε και όλα όσα χρειάζεστε με ένα κλικ εδώ!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search