Χρησιμοποιήστε με έξυπνους τρόπους τα συρματάκια κουζίνας!

Τα συρματάκια της κουζίνας, αποτελούν ένα πολύ χρήσιμο και οικονομικό εργαλείο για κάθε νοικοκυρά. Εκτός από τη βασική και κλασική του χρήση, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με έξυπνους τρόπους για διάφορες δουλειές στο σπίτι:

1. Ανανεώστε τα παλιά σας έπιπλα

Σε μία λεκάνη, προσιέστε νερό, ένα μέρος ξύδι και 3 συρματάκια. Αφήστε τη λεκάνη σκεπασμένη για 3 ημέρες και στη συνέχεια προσθέστε τόσο νερό, όσο και το ξύδι που είχατε ρίξει την πρώτη φορά μαζί με ένα φακελάκι τσαγιού. Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο για να αλίψετε το μείγμα πάνω σε ξύλινες επιφάνειες! Αμέσως θα λάμψουν!

2. Αφαιρέστε τις κηρομπογιές

Εάν έχετε μικρά παιδιά, ίσως χρειαστεί να αφαιρέσετε κηρομπογιές από τους τοίχους του σπιτιού. Κανένα πρόβλημα! Οι κηρομπογιές αφαιρούνται εύκολα ένα χρησιμοποιήσετε απαλά ένα συρματάκι. Φροντίστε όμως να είναι 100% καθαρό για να μην αφήσει λεκέδες στον τοίχο. 

3. Καθαρίστε τις πόρτες

Δημιουργήστε ένα μείγμα, με ζεστό νερό, μαγειρική σόδα και απορυπαντικό πιάτων. Χρησιμοποιώντας το συρματάκι, καθαρίστε δύσκολα σημάδια και λεκέδες από τις πόρτες σας.

4. Γυαλιστε τα δερμάτινα παπούτσια σας

Με ένα απαλό συρματάκι κουζίνας και λίγη οδοντόκρεμα, καθαρίστε τα αθλητικά σας παπούτσια και κάντε να λάμπουν σαν καινούργια!

5. Ακονίστε ψαλίδια & μαχαίρια

Αν δεν έχετε ακονιστήρι τότε απλά χρησιμοποιήστε ένα συρματάκι. Κόβοντας ξανά και ξανά το συρματάκι, τα ψαλίδια και τα μαχαίρια σας θα ακονιστούν εύκολα και γρήγορα.

6. Καθαρίστε τα άλατα του μπάνιου

Καθαρίστε τις βρύσες και τις μεταλλικές λεπτομέρειες του νιπτήρα και της μπανιέρας με ένα συρματάκι και νερό. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε το συρματάκι σε ανοξείδωτες επιφάνειες γιατί μπορεί να τις καταστρέψετε.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search