10 + 1 χρήσεις για το ξίδι, έξω από την κουζίνα!

Ξίδι. Ένα φυσικό προϊόν που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως…θαυματουργό, στο μαγείρεμα, και όχι μόνο!
Δείτε πως να το συνδυάσετε με υλικά που έχετε στην κουζίνα και χρησιμοποιήστε το για καθαριστικό, εντομοαπωθητικό αλλά και ευεργετικό!

Φούρνος μικροκυμάτων
Αναμείξτε σε ένα γυάλινο μπολ 1 φλ. νερό και 1/4 φλ. ξίδι. Βάλτε το μπολ μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά. Ο ατμός που θα δημιουργηθεί θα καθαρίσει το φούρνο. Περάστε αμέσως μετά όλες τις επιφάνειες με ένα στεγνό, βαμβακερό πανί.

Πιάτα
Ρίξτε μέσα στο απορρυπαντικό πιάτων λευκό ξίδι και ανακινήστε καλά το μπουκάλι. Το ξίδι θα κάνει τα πιάτα και τα ποτήρια σας να γυαλίζουν.

Παράθυρα
Αναμείξτε σε ένα βαποριζατέρ ίσες ποσότητες λευκού ξιδιού και νερού και δημιουργήστε το δικό σας καθαριστικό για τα τζάμια. Ψεκάστε τα τζάμια σας με αυτό και έπειτα καθαρίστε με ένα στεγνό, βαμβακερό πανί.

Μυγάκια φρούτων
Βάλτε σε ένα βαζάκι μέχρι τη μέση λευκό ξίδι και κάντε μερικές τρύπες στο καπάκι του πριν τι βιδώσετε καλά. Αφήστε το βαζάκι σε όποιο σημείο του σπιτιού μαζεύονται τα μυγάκια. Δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείτε ξανά με αυτά.

Λεκέδες από κρασί
Ρίξτε λευκό ξίδι σε ρούχο που σας έχει πέσει κρασί και πλύντε αμέσως. Το ρούχο σας θα καθαρίσει πριν προλάβετε να ανησυχήσετε γι’αυτό.

Καφετιέρα
Βάλτε στην υποδοχή της καφετιέρας που συνήθως τοποθετείτε νερο, 2 φλ. ξίδι. Λειτουργήστε κανονικά την καφετιέρα σας 2 φορές και θα γίνει και πάλι σαν καινούργια.

Λουλούδια
Για να δείχνουν τα λουλούδια σας φρέσκα για περισσότερο ρίξτε μέσα στο βάζο τους 2 κ.σ. λευκό ξίδι και 2 κ.σ. ζάχαρη.

Κατσαρόλες και τηγάνια
Φτιάξτε ένα σπιτικό scrub για τα μαγειρική σας σκεύη. Ανακατέψτε ίσες ποσότητες αλατιού και αλευριού και λίγο ξίδι. Με αυτό το μείγμα μπορείτε να τρίβετε άφοβα τα βρώμικα κατσαρολικά σας.

Λούφα
Για να απολυμαίνετε τη λούφα με την οποία κάνετε μπάνιο που και που βουτάτε την απο βραδύς σε ένα μείγμα νερού και λευκού ξιδιού.

Νεροχύτες και ντουζιέρες
Το λευκό ξίδι είναι ιδανικό για τον καθαρισμό του νεροχύτη και της ντουζιέρας σας. Δοκιμάστε το! Άλλωστε είναι και ο πιο οικονομικός τρόπος.

Κατοικίδια
Για να καθαρίσετε λεκέδες ή σημάδια των φυσικών αναγκών από τα κατοικίδιά σας χρησιμοποιήστε ξύδι. Ρίξτε μικρή ποσότητα στο κλουβί, ή στο σημείο της “ακαθαρσίας” και τρίψτε ελαφρά.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search