Απολύμανση ηλεκτρικής σκούπας; Και όμως, γίνεται!

Όταν η ηλεκτρική σκούπα είναι μισογεμάτη, πρέπει να καθαρίζεται, ή να αντικαθίσταται με μία άλλη. Ο λόγος είναι απλός. Η σκούπα σιγά – σιγά χάνει σε απόδοση και όσο πιο πολύ γεμίζει τόσο περισσότερο δυσκολεύει. Υπάρχουν περιπτώσεις που εάν πιέζεται αρκετά η σακούλα, μπορεί να κάψει την ηλεκτρική σας σκούπα.

Το εσωτερικό της σκούπας για να καθαριστεί χρειάζονται μόνο 5-10 λεπτά. Αρχικά αφήστε σε λειτουργία τη σκούπα για 30” ώστε να ρουφήξει τυχόν υπολείμματα από το σωλήνα. Κλείστε τη σκούπα και ανοίξτε το καπάκι για τη σακούλα. Πάρτε μια κολλητική ταινία και καλύψτε το σημείο που η σακούλα συνδέεται με τη σκούπα. Αυτό θα βοηθήσει ώστε να μην έρθει καθόλου σκόνη στο πρόσωπό σας κατά την αφαίρεσή της.

Εάν η ηλεκτρική σας σκούπα έχει επαναχρησιμοποιούμενη σακούλα πλενόμενη, ή κάδο, τότε καλό θα ήταν να κάνετε αυτή τη διαδικασία εκτός σπιτιού. Χρησιμοποιήστε μια μεγάλη σακούλα απορριμάτων, βάλτε τη σακούλα μέσα και ανακαινίστε τη καλά ώστε να φύγει όλο το περιεχόμενο. Πλύντε τον κάδο ή τη σακούλα με ζεστό νερό πριν την τοποθετήσετε εκ νέου στη θέση της. Καθαρίστε το εξωτερικό της σκούπας με λίγες σταγόνες υγρού απορρυπαντικού που θα έχετε αναμείξει με νερό. Σκουπίστε καλά όλη την επιφάνεια και αφήστε τη να στεγνώσει. Στη συνέχεια καθαρίστε το σωλήνα απορρόφησης και το στόμιο της σκούπας.

Μπορείτε να τον απολυμάνετε βάζοντας τον σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και λίγο υγρό πιάτων, ή κάποιο απαλό καθαριστικό γενικής χρήσης.

Έξυπνο Tip: Ρίξτε 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια στο χώρο που μπαίνει η σακούλα και το υπέροχο άρωμά της θα περάσει στο σπίτι σας ενώ σκουπίζετε!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search