Πως θα κρεμάσετε σωστά τα κάδρα στον τοίχο

Η διακόσμηση των τοίχων είναι μια δύσκολη υπόθεση, αλλά όχι ακατόρθωτη! Ένα κολάζ με φωτογραφίες στον τοίχο είναι από τα πιο must πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας! Είτε χρησιμοποιήσετε κάδρα, είτε πολλές μικρές κορνίζες, ακολουθήστε μικρά και βασικά tips ώστε να γίνει σωστά η τοποθέτησή τους!

Αρχικά, χρησιμοποιήστε κομμάτια από χαρτόνι στη θέση των φωτογραφιών. Κόψτε το στα σχήματα και τα μεγέθη που θέλετε. Αυτό θα αποτελέσει τον οδηγό σας για μια ασφαλή σύνθεση καθώς θα μπορέσετε να ρυθμίσετε άφοβα το ύψος, το σημείο και την απόσταση την οποία θα έχουν οι φωτογραφίες μεταξύ τους.

Όσον αφορά τη διαρρύθμιση, σε κλασικές επιλογές η «αυστηρή» διάταξη σχεδόν επιβάλλεται. Και για να το καταλάβετε, δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο παρά να σκεφτείτε πώς παρουσιάζονται τα κλασικά έργα τέχνης στα μουσεία.

Μην προσπαθήσετε να χωρέσετε όλα τα κάδρα σας, σε έναν μόνο τοίχο. Όσο και αν σας αρέσουν κάποια κομμάτια, ειδικά εάν αφορά πίνακες, πρέπει να παρατηρήσετε και το χώρο στον οποίο θέλετε να τα τοποθετήσετε. Μην παραβλέψετε και τις ιδιομορφίες του χώρου. Μια γωνία, μια κολώνα, μια καμπύλη μπορούν να σας καθοδηγήσουν διαμορφώνοντας ένα “πλαίσιο”. Αξιοποιήστε αυτά τα σημεία ώστε να έχετε όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα.

Το πιο σημαντικό και πιο δύσκολο θέμα που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψην σας είναι το ύψος! Είναι αυτό που προβληματίζει περισσότερο ιδιαίτερα όταν πρόκειται για φωτογραφίες ή μικρά θέματα. Έτσι, ανάλογα με το περιεχόμενο, θα τα τοποθετήσετε έτσι ώστε να διακρίνονται με άνεση οι λεπτομέρειές τους. Τα σημεία επάνω από ένα έπιπλο που ακουμπά στον τοίχο θεωρούνται ιδανικά γι΄αυτές τις συνθέσεις.

Σύμφωνα με τους γκαλερίστες,το σωστό ύψος για ένα κάδρο είναι συνήθως το ύψος 1,45μ. μετρώντας από το κέντρο του κάδρου μέχρι το πάτωμα. Αυτό είναι το σωστό ύψος γιατί αυτό είναι το μέσο ύψος του ανθρώπινου ματιού (κατά μέσο όρο για τους περισσότερους ανθρώπους).

Tip: Για να είστε σίγουροι πως ο πίνακάς σας θα μπει ολόισια στον τοίχο (σε περίπτωση που έχει δύο γατζάκια στις άκρες του) κάντε το εξής trick. Πάρτε μια αυτοκόλλητη ταινία και μετρήστε την απόσταση των δύο γάντζων. Κόψτε την ταινία σε αυτό το μήκος και βάλτε την στον τοίχο στο σημείο που θέλετε να καρφώσετε τα καρφιά για τον πίνακά σας. Μόλις βάλετε ίσια την ταινία, καρφώστε στις 2 άκρες της τα δύο καρφάκια.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search