Πως θα καθαρίσετε τις σίτες στις πόρτες και τα παράθυρα

Είναι πλέον απαραίτητο αντικείμενο στις μπαλκονόπορτες των σπιτιών και ιδιαίτερα των εξοχικών. Οι σίτες έχουν την ιδιότητα να επιτρέπουν στις ακτίνες του ήλιου να εισέρχονται μέσα στο σπίτι μας αλλά αποτρέπουν κάθε απρόσκλητο ιπτάμενο επισκέπτη!

Η θέση τους όμως τις αφήνει συνεχώς εκτεθειμένες στον αέρα και τη σκόνη και έτσι λερώνονται και σκονίζονται πολύ εύκολα. Η φροντίδα τους κρίνεται απαραίτητη, εάν δεν θέλετε να καταστραφούν εύκολα.

Αρχικά φροντίστε να απομακρύνετε την σκόνη από αυτές σε εβδομαδιαία σχεδόν βάση. Μπορείτε να τις καθαρίζετε είτε με ένα ξεσκονόπανο ή με την ηλεκτρική σας σκούπα. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σας σκούπα, φροντίστε να έχετε βάλει το μαλακό εξάρτημα βούρτσας, ενώ κάνετε απαλές κινήσεις με προσοχή να μην σκίσετε τις σίτες. Μεγάλο μέρος της συσσωρευμένης σκόνης θα εξαφανιστεί με αυτόν τον τρόπο.

Για βαθύτερο καθαρισμό, όμως, θα φτιάξετε ένα σπρέι με νερό και σαπούνι για τα πιάτα και θα το ψεκάσετε σε όλη την επιφάνεια της σίτας. Στη συνέχεια με ένα στεγνό πανί, θα σκουπίσετε τη σίτα, αφαιρώντας το σπρέι και κάθε ανεπιθύμητη βρωμιά. Μπορείτε να ξεκινήσετε πρώτα από την εξωτερική πλευρά της σίτας και έπειτα να καταλήξετε στην εσωτερική.

Να θυμάστε ότι οι σίτες χρειάζονται συχνά φροντίδα και καθάρισμα για να παραμένουν γερές, καθαρές και χωρίς σκισίματα!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search