Αυτό είναι το χρώμα της χρονιάς για το 2023!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ανακοινώθηκε από το ινστιτούτο χρωμάτων της Pantone, το χρώμα που θα πρωταγωνιστήσει το 2023 σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian. Πρόκειται για την απόχρωση Viva Magenta 18-1750, η οποία εντάχθηκε στον κατάλογο χρωμάτων της εταιρείας το 2019. Προέρχεται από την οικογένεια του κόκκινου και είναι ένα έντονο βυσσινί. Μοιάζει σαν να έχει κάτι από την απόχρωση του παντζαριού, του βύσσινου, της σαγκρία, του κόκκινου κρασιού merlot, του δαμάσκηνου και του σμέουρου μαζί, του έντονου κόκκινου, του μωβ, του βουργουνδί και του φούξια. Ολα μαζί είναι σαν να βγάζουν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Μοιάζει, ωστόσο, σαν να έχει μέσα του και λίγο… ψυχρό μπλε.

 Είναι ένα χρώμα δυναμικό και τολμηρό, το οποίο ενθαρρύνει τον πειραματισμό και την αυτοέκφραση, χωρίς περιορισμούς. Ενα χρώμα που συμβολίζει το μέλλον, δεν φοβάται τις αλλαγές, χαράζει νέους ορίζοντες και ανοίγει τον δρόμο για νέες συζητήσεις. Εντείνει την εξερεύνηση και προάγει την συμπερίληψη και την ποικιλομορφία.

«Στη σύγχρονη, τεχνολογική εποχή αντλούμε έμπνευση από τη φύση και την πραγματικότητα. Το Pantone 18-1750 Viva Magenta προέρχεται από την οικογένεια των κόκκινων και εμπνέεται από το κόκκινο της κοχενίλης, μιας από τις πολυτιμότερες φυσικές βαφές. Μιας από τις ισχυρότερες και φωτεινότερες που έχει γνωρίσει ο κόσμος» λέει η Λεατρίς Αϊσμαν, εκτελεστική διευθύντρια του ινστιτούτου. «Το Pantone 18-1750 Viva Magenta, λοιπόν, μας επανασυνδέει με τις πρώτες ύλες. Επικαλούμενο τις δυνάμεις της φύσης, το χρώμα αυτό ταρακουνά το πνεύμακαι μας βοηθά να χτίσουμε την εσωτερική μας δύναμη». 

Πρόκειται για ένα υβριδικό χρώμα, που ελίσσεται μεταξύ του φυσικού και του εικονικού, πολυδιάστατου κόσμου μας και αποτελεί μία από τις συνολικά οκτώ αποχρώσεις της νεοσύστατης, χρωματικής παλέτας «Magentaverse». Σύμφωνα με την εταιρεία, είναι «μια αντισυμβατική απόχρωση για έναν αντισυμβατικό νέο χρόνο: ένα νέο όραμα».

Το ινστιτούτο Pantone επιλέγει κάθε χρόνο το χρώμα της χρονιάς που έρχεται, με γνώμονα τις τάσεις στη μόδα, την ομορφιά, την τεχνολογία, το ντιζάιν και τη διακόσμηση. Για το 2023, οι υπεύθυνοι της εταιρείας εξέτασαν τις αξίες αλλά και τις συμπεριφορές των ανθρώπων, μετά τις προκλήσεις που βίωσαν τα προηγούμενα χρώμα. Και το αποτέλεσμα είναι η απόχρωση Viva Magenta 18-1750.

Πηγή: Protagon.gr

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search