10 πράγματα που δεν πρέπει να έχετε στο δωμάτιό σας

Υπάρχουν μερικά πράγματα στο δωμάτιό σας που σύμφωνα με έρευνες και μεγάλους διακοσμητές, δεν πρέπει να υπάρχουν σε αυτό:

1. Το γραφείο
Το δωμάτιο δεν είναι χώρος εργασίας, αλλά χώρος χαλάρωσης και ανανέωσης. Είναι κακή ιδέα της τοποθέτησης ενός γραφείου στο υπνοδωμάτιό σας, υποστηρίζει ο Jonathan Scott, Home expert designer της Steams & Foster.

2. Μαξιλάρια κακής ποιότητας
Πως θα καταλάβετε εάν το μαξιλάρι σας είναι κακής ποιότητας; Είναι απλό. Διπλώστε το στη μέση και εάν δεν επανέλθει άμεσα στο κανονικό του σχήμα τότε χρειάζεται αλλαγή! Ένα κακό μαξιλάρι δεν σας προσφέρει την ίδια ξεκούραση με ένα νέο!

3. Πεταμένα αντικείμενα
Σίγουρα έχετε μία ανάμνηση από κάποιον που σας φώναζε ή σας φωνάζει να συμμαζέψετε το δωμάτιό σας! Εάν διαθέτετε τουαλέτα, μπιζουτιέρα, συρταριέρα κλπ, βεβαιωθείτε ότι η επιφάνειά τους είναι καθαρή και τακτοποιημένη. Πάρτε ένα καλαθάκι και ρίχνετε εκεί μέσα όλα τα μικροαντικείμενα.

4. Βιβλία που ήδη έχετε διαβάσει
Μεταφέρετε τα βιβλία που έχετε ήδη διαβάσει στο σαλόνι, τη βιβλιοθήκη ή κάποιο αλλο χώρο έξω από το υπνοδωμάτιό σας!

5. Ρούχα τα οποία δεν φοράτε
Εάν ένα ρούχο δεν το φορέσατε για περισσότερο από 1,5 χρόνο, σημαίνει πως δεν το χρειάζεστε! Αυτή είναι η φράση που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι διακοσμητές και αναλυτές χώρου! Τα πακτωμένα ρούχα στην ντουλάπα δημιουργούν δυσφορία σε εσάς! Μια άνετη και τακτοποιημένη ντουλάπα, πάντα σας φτιάχνει τη διάθεση!

6. Παλιά είδη make up
Ειδικά για τις γυναίκες! Μην κρατάτε είδη μακιγιάζ για περισσότερο από 1 χρόνο. Αναπτύσσουν βακτήρια, τα οποία αποτελούν έναν ακόμη λόγο για να τα πετάξετε εφ’όσον δεν τα χρησιμοποιείτε!

7. Παλιά είδη τεχνολογίας
Εάν δεν βρίσκονται σε κάποιο κουτί στην ταράτσα, στην αποθήκη ή στο γραφείο σας, τότε σίγουρα έχετε κρατημένες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές έως και 10 ετών πριν… Χαρίστε τες εάν δουλεύουν ή ανακυκλώστε τες εάν δεν σας είναι πλέον χρήσιμες. Ειδικά εάν μικρές συσκευές όπως laptop, κινητά, ξυπνητήρια κλπ δημιουργούν έντονο στρες εάν βρίσκονται στην κρεβατοκάμαρα!

8. Άπλυτα!
Τα άπλυτα ή φορεμένα ρούχα δημιουργούν μεγάλο άγχος και στρες εάν τα έχετε πεταμένα στο χώρο της κρεβατοκάμαρας! Τακτοποιήστε τα σε ένα ντουλάπι ή μια κρεμάστρα από τη ντουλάπα σας ή απλώς μεταφέρετέ τα στο καλάθι των απλύτων!

9.  Το κινητό σας τηλέφωνο
Υπάρχουν δεκάδες λόγοι που θα έπρεπε το κινητό να μένει εκτός του υπνοδωματίου. Αρχικά, έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο βρώμικο από ένα κάθισμα τουαλέτας και μεταφέρουμε μέσω αυτού χιλιάδες βακτήρια! Χρησιμοποιώντας όμως το κινητό σας τηλέφωνο πριν κοιμηθείτε, δυσκολεύετε τον οργανισμό σας να χαλαρώσει, κοιμάστε και δεν ξεκουράζεστε και τέλος δέχεστε και μεγάλα ποσά ακτινοβολίας.

10. Παλιές αποδείξεις
Εάν δεν τις κρατάτε σκόπιμα, τότε απλώς ξεφορτωθείτε τις! Έρευνες έχουν δείξει πως δημιουργούν επιπλέον άγχος εξόδων όταν βλέπουμε πόσα χρήματα ξοδέψαμε με ή χωρίς λόγο!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search