Αστραφτερό σπίτι σε λιγότερο από 1 ώρα!

Σίγουρα υπήρξαν στιγμές που έχει τύχει να έρθουν απρόσκλητοι επισκέπτες στο σπίτι σας. Αγχώνεστε, και τρέχετε πανικόβλητοι ώστε να μαζέψετε ό,τι βλέπετε μπροστά σας. Και όμως, υπάρχει τρόπος να κάνετε το σπίτι σας αστραφτερό μέσα σε λιγότερο από 1 ώρα.

Ο βασικός κανόνας που πρέπει να ακολουθήσετε ανεξάρτητα από το χώρο τον οποίο καθαρίζετε, είναι να φροντίσετε να καθαρίζετε από πάνω προς τα κάτω. Η σκόνη και η βρωμιά πρέπει να πέφτει από τα υψηλότερα σημεία προς τα χαμηλότερα.

7 λεπτά για την κρεβατοκάμαρα

Για να κερδίσετε επιπλέον χρόνο, τεντώστε με το ένα χέρι τις γωνίες από το σεντόνι. Εάν έχετε πάπλωμα ή κουβέρτα, ρίξτε την και στρώστε την από πάνω. Χρησιμοποιήστε μια λεκάνη και τοποθετήστε μέσα όλα τα πεταμένα ή ασιδέρωτα ρούχα που υπάρχουν. Εάν έχετε μια “κρυφή γωνιά”, τοποθετήστε την εκεί, ή βαλ’τε την κάτω από το κρεβάτι ή αν χωράει μέσα στην ντουλάπα! Με ένα πανάκι, ή ένα φτερό, ξεσκονίστε τις επιφάνειες των επίπλων. Είστε έτοιμοι!

8 λεπτά για το μπάνιο

Ρίξτε καθαριστικό στην τουαλέτα και αφήστε το να δράσει. Ψεκάστε σε ένα πανί ένα καθαριστικό ενάντια στα άλατα και περάστε με αυτό γρήγορα κάθε επιφάνεια. Καθαρίστε με το αντίστοιχο καθαριστικό για τα τζάμια τον καθρέπτη του μπάνιο και στη συνέχεια τελειώστε τον καθαρισμό της τουαλέτας. Εάν διαθέτει παράθυρο το μπάνιο σας, αφήστε το ανοιχτό για να μην μυρίζουν τα καθαριστικά και ψεκάστε με ένα αποσμητικό χώρου!

15 λεπτά για την κουζίνα

Εάν έχετε πλυντήριο πιάτων, βαλ’τε όλα τα άπλυτα πιάτα μέσα. Εάν όχι, τακτοποιήστε όλα τα άπλυτα μέσα στο νεροχύτη και γεμίστε τον με καυτό νερό. Στο ενδιάμεσο, καθαρίστε τις επιφάνειες της κουζίνας με ένα σφουγγάρι. Εάν τα πιάτα δεν είναι πολλά, ή σας μένει χρόνος επιστρέψτε να τα πλύνετε. Θα εκπλαγείτε με το πόσο αποτελεσματικό είναι το καυτό νερό.

15 λεπτά σκούπισμα

Ξεκινήστε να καθαρίζετε με την ηλεκτρική σκούπα ή με μια ξύλινη σκούπα χειρός κάθε χώρο του σπιτιού σας από το εσωτερικό του προς την έξοδο με φορά προς τα πίσω. Στη συνέχεια, βάλτε λίγο καθαριστικό σε έναν κουβά με νερό και κάντε ένα γρήγορο σφουγγάρισμα για να λάμψει το πάτωμα και να μοσχομυρίσει το σπίτι σας.

Συνολικός χρόνος: 45′ !

Μέχρι να στεγνώσουν τα πατώματα, πάρτε μια βαθιά ανάσα γιατί τα καταφέρατε! Το σπίτι σας είναι τακτοποιημένο, καθαρό και λαμπερό από άκρη σε άκρη! Μπορεί να μην κάνατε το σχολαστικό καθάρισμα που έχετε συνηθίσει και προφανώς θα χρειαστεί να κάνετε την επόμενη φορά που θα έχετε περισσότερο χρόνο στη διάθεση σας, αλλά το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας αποζημιώσει. Μην ξεχνάτε ότι την εικόνα για ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι τη δίνουν το μπάνιο και το καθιστικό!

 

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search