Με αυτό το tip θα καθαρίσετε τους τοίχους εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά!

Ένα από τα πράγματα που σπάνια καθαρίζουμε συχνά στο σπίτι είναι οι τοίχοι. Πολλές φορές όμως τυχαίνει να έχει λερωθεί στιγμιαία ο τοίχος και να δοκιμάσουμε να τον καθαρίσουμε με ένα σφουγγάρι! Κάποιες φορές καθαρίζει και άλλες… τα κάνουμε χειρότερα!

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;
Η σκόνη έχει την ιδιότητα να τρυπώνει αλλά και να κολλάει παντού! Συνεπώς, υπάρχει ακόμη και στον τοίχο! Ξεκινήστε πρώτα ξεσκονίζοντας πολύ καλά τους τοίχους σας. Είτε με ένα φτερό είτε με ένα αντιστατικό πανάκι. Εάν προσπαυήσετε να καθαρίσετε με σφουγγάρι και σαπούνι τον τοίχο, στην ουσία θα μεταφέρετε και θα κολλήσετε την σκόνη σε περισσότερα σημεία.

Εάν ο τοίχος σας έχει λερωθεί με στάχτες ή καπνούς από το τζάκι, καθαρίστε τον με ιδιαίτερη προσοχή. Ξεκινήστε από τα πλάγια προς το κέντρο και επαναλάβετε πολλές φορές, χωρίς να κάνετε κυκλικές κινήσεις και μεταφέρετε τις μουτζούρες σε μεγαλύτερη επιφάνεια.

Στρώστε εφημερίδες στο πάτωμα και μετακινήστε τα έπιπλα για να μην λερώσετε και άλλες επιφάνειες. Στη συνέχεια περάστε με ένα βρεγμένο σφουγγάρι όλο τον τοίχο που έχει λερωθεί. Προτιμήστε χλιαρό προς ζεστό νερό για να αφαιρεθούν οι σκόνες πιο εύκολα.

Αναμείξτε 1/4 φλ. απορρυπαντικό γενικής χρήσης μέσα σε 3 λίτρα νερού και βουτήξτε στο μείγμα ένα καθαρό σφουγγάρι. Καθαρίστε όλο τον τοίχο καλά και στη συνέχεια περάστε με ένα βαμβακερό στεγνό πανί.

Έξτρα tip Οι πόρτες και οι γυάλινες επιφάνειες που έχουν λερωθεί με καπνό και στάχτες καθαρίζονται εύκολα με ένα μείγμα από ίσες ποσότητες ξιδιού-νερού. Για μαρμάρινες επιφάνειες χρησιμοποιήστε ένα μείγμα νερού και απορρυπαντικού πιάτων.

Έξτρα tip No2: Μην τρίψετε πολύ έντονα τους τοίχους. Εάν το χρώμα είναι ή πολύ φρέσκο ή πολύ παλιό ενδέχεται να υπάρξουν διαφορές στο σημείο που καθαρίζετε!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search