2 βασικές συμβουλές για να στοκάρετε μόνοι σας εύκολα και γρήγορα!

Το στοκάρισμα είναι μια διαδικασία που όλοι θα ήθελαν να αποφύγουν! Πάντα όμως προκύπτει το ίδιο πρόβλημα όταν πρόκειται να αλλάξετε χρώμα σε ένα δωμάτιο, ή να διορθώσετε γρατζουνιές και τρύπες στον τοίχο. Και όμως, εάν ξέρετε το σωστό τρόπο το στοκάρισμα δεν είναι κάτι δύσκολο.

Στο χρωματοπωλείο της γειτονιάς σας θα βρείτε πολλών ειδών προϊόντα που αφορούν το στοκάρισμα. Επιλέξτε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας, προμηθευτείτε μία μικρή και μια μεγαλη σπάτουλα και 2-3 φύλλα από γυαλόχαρτο!

Δείτε λοιπόν παρακάτω 2 βασικές συμβουλές ώστε να στοκάρετε, εύκολα, γρήγορα και οικονομικά, μικρές ατέλειες στο σπίτι σας!

Μικρές τρύπες από καρφιά ή ούπα: Αν η τρύπα είναι πολύ βαθιά, με ένα κατσαβίδι ή άλλο μυτερό αντικείμενο προσπαθήστε να τη γεμίσετε με στόκο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα καλαμάκι αλλά με πολύ προσοχή. Ρουφήξτε ελάχιστα ώστε να γεμίσετε έως τη μέση στόκο και στη συνέχεια φυσήξτε μέσα στην τρύπα προσεκτικά!

Μετά, βάλτε λίγο στόκο πάνω στη σπάτουλα και απλώστε το πάνω στην τρύπα. Περνάτε απαλά τη σπάτουλα πάνω από το σημείο αυτό του τοίχου ώστε ο στόκος να πιεστεί στην τρύπα και να τη γεμίσει μέχρι το επίπεδο του τοίχου.

Αφαιρέστε τον υπόλοιπο στόκο και σύρτε την καθαρή σπάτουλα πάνω από το σημείο που στοκάρατε με δύναμη. Η άκρη της σπάτουλας θα πρέπει να σέρνεται πάνω στον τοίχο αφαιρώντας έτσι όσο στόκο περισσεύει. Όταν το σημείο γίνει τελείως λείο σταματήστε κι αφήστε το στόκο να στεγνώσει για αρκετές ώρες.

Τρίψτε το σημείο αυτού του τοίχου με το χοντρό γυαλόχαρτο πρώτα ώστε να απομακρύνετε τον επιπλέον στόκο και τρίψτε τις λεπτομέρειες με το λεπτό γυαλόχαρτο. Είστε πλέον έτοιμοι να βάψετε.

Μεγάλες τρύπες από ξέφτισμα του σοβά: Με τη μεγάλη σπάτουλα προσπαθήστε να γεμίσετε το κομμάτι που λείπει. Αν η ζημιά είναι μεγάλη κάντε το σταδιακά.

Γεμίστε ένα τμήμα του τοίχου κι αφήστε το να στεγνώσει. Γεμίστε το υπόλοιπο σε δεύτερη φάση και με τη σπάτουλα κάντε το αποτέλεσμα όσο πιο λείο μπορείτε. Τρίψτε με τα γυαλόχαρτα και κανείς δεν θα μπορέσει ποτέ να καταλάβει ότι εκεί είχε φύγει ένα κομμάτι σοβά.

Με την ίδια λογική μπορείτε να στοκάρετε και τις βαθιές γρατζουνιές στα κουφώματα και τις πόρτες ή να ξαναφτιάξετε τις σπασμένες γωνίες των τοίχων. Μόνο που ειδικά για τις γωνίες θα χρειαστείτε περισσότερο χρόνο.

Tip: Εάν σας περισσέψει στόκος και θέλετε να τον αποθηκεύσετε, κόψτε ένα κομμάτι μεμβράνη κουζίνας και τοποθετήστε το επάνω στον στόκο. Πιέστε ελαφρά ώστε να διώξετε όλο τον αέρα που εγκλωβίσατε. Κλείστε το καπάκι και ακόμη και μετά από πολλούς μήνες, ο στόκος θα είναι όπως την πρώτη ημέρα που τον αγοράσατε!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search