Εξαφανίστε εύκολα τα σημάδια που αφήνουν τα έπιπλα πάνω στα χαλιά

Τα χαλιά είναι ένα από τα απαραίτητα αντικείμενα που πρέπει να έχει ένα σπίτι καθώς διαμορφώνουν το χαρακτήρα του κάθε σπιτιού. Το κάνουν πιο ζεστό και φιλόξενο. Τα μόνα μειονεκτήματα που έχουν τα χαλιά, είναι το συχνό και τυπικό τους σκούπισμα ώστε να μη συσσωρεύσουν πολύ σκόνη και γίνει πολύ δύσκολος ο καθαρισμός μετά και τα γνωστά σε όλους…”βαθουλώματα”.

Εάν έχετε τοποθετήσει τα χαλιά κάτω από έπιπλα και δεν μετακινείτε τα έπιπλα πάνω από αυτά συχνά, τότε σίγουρα το χαλί σε εκείνο το σημείο έχει “καθίσει”. Εάν μάλιστα τοποθετείτε το χαλί πάντοτε σε εκείνο το χώρο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει φθαρεί το χαλί σε εκείνο ακριβώς το σημείο.

Αρχικά για να σώσετε το χαλί σας και να μην χρειαστεί να το αντικαταστήσετε, θα πρέπει να αλλάζετε μια στο τόσο τις πλευρές του. Γυρίστε το αντίθετα ώστε να μην πατάνε τα έπιπλα ή οι καρέκλες πάντοτε στο ίδιο σημείο. Εάν το βαθούλωμα που έχει δημιουργηθεί είναι αρκετά επίμονο, θα χρειαστείτε μερικά παγάκια.

Τοποθετήστε τα παγάκια επάνω στο σημείο που είναι πατημένο. Αφήστε τα να λιώσουν και τότε χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα. Ρουφήξτε το σημείο μέχρι να στεγνώσει. Το χαλί σταδιακά θα επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση.

Το νερό έχει την ιδιότητα να κάνει τις ίνες του χαλιού να φουντώνουν, ενώ το στέγνωμα με την ηλεκτρική σκούπα κάνει ακόμη πιο “αφράτο” το αποτέλεσμα.

Tip: Εάν χρησιμοποιήσετε σκούπα με χάρτινη σακούλα, βεβαιωθείτε ότι δεν θα ρουφήξετε υγρό στοιχείο καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αναπτυχθεί μούχλα εντός της σακούλας και να μυρίσει άσχημα εάν στεγνώσει το νερό σε σκοτεινό περιβάλλον με πολλά βακτηρίδια. Το εσωτερικό δηλαδή της σακούλας!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search