Πως θα αποκτήσετε περισσότερο φως σε σκοτεινό σπίτι

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα σπίτι είναι αυτό του ελλιπούς φωτισμού.
Μπορεί να βρίσκεστε δίπλα από μεγάλα κτήρια ή οι πολυκατοικίες να είναι πολύ κοντά η μια στην άλλη ή να έχετε τις τέντες κατεβασμένες, ή μπορεί απλά το διαμέρισμα να έχει λάθος προσανατολισμό ή τα παράθυρα να είναι μικρά. Το γεγονός είναι ότι ο φυσικός φωτισμός δεν καλύπτει το χώρο και πρέπει να βρείτε πρακτικές και πραγματικές λύσεις.

Οι χοντρές ή οι διπλές κουρτίνες μπορούν να μπλοκάρουν μεγάλη ποσότητα φωτός, με αποτέλεσμα περισσότερο να σαμποτάρουν το χώρο παρά να τον βοηθούν. Επιλέξτε λεπτές λευκές κουρτίνες ή δαντελωτές, ώστε να προσφέρουν μια κάποια ιδιωτικότητα, αφήνοντας το φως και τον ήλιο να περνά!

Πριν μετακομίσετε σε ένα σπίτι, όταν θα επιλέγετε επιπλέον έπιπλα ή κατασκευαστικά στοιχεία του σπιτιού προτιμήστε γυαλιστερές επιφάνειες. Ειδικά στην περίπτωση που έχετε εντοπίσει το πρόβλημα. Αν διαμένετε ήδη στο σπίτι εκμεταλλευτείτε τις ήδη υπάρχουσες γυαλιστερές επιφάνειες και επιλέξτε στοχευμένα τις νέες που θα δώσουν λύση. Προτιμήστε καθρέφτες, γυάλινες επιφάνειες πίσω από τον νεροχύτη αντί για πλακάκια, διαφανή έπιπλα και καθρέφτες που αντανακλούν και διαχέουν το φως σε όλο το δωμάτιο.

Οι καθρέφτες καλό είναι να τοποθετούνται απέναντι από παράθυρα ή ανοίγματα. Όσο μεγαλύτερη η επιφάνεια του καθρέπτη, τόσο περισσότερο φως διαχέεται στον υπόλοιπο χώρο.

Για ένα ακόμη πιο φωτεινό και λαμπερό χώρο μπορείτε να αλλάξετε το ταβάνι του δωματίου. Βάψτε το σε πιο ανοιχτή απόχρωση σε σχέση με τους τοίχους. Είναι ένα απλό τρικ που σε συνδυασμό με σποτάκια στον τοίχο μπορούν να βοηθήσουν στην…εξάπλωση του φωτός.

Εάν έχετε έστω και μία πόρτα από την οποία διαπερνά το φως του ήλιου, μια σίγουρη λύση είναι να βάψετε τον τοίχο στον οποίο χτυπάει το φως με ένα ανοιχτόχρωμο χρώμα. Τα σκούρα χρώματα, απορροφούν το φωτισμό. Για αντίθεση επιλέξτε γήινες αποχρώσεις ή ουδέτερες σκούρες αποχρώσεις σε μικρή ποσότητα. Τα χρώματα που πρέπει να αποφύγετε είναι το κόκκινο, το πορτοκαλί και φυσικά το μαύρο τα οποία και απορροφούν το φως σε μεγαλύτερο βαθμό ακόμα και αν έχουν περλέ φινίρισμα, αστάρι και ότι θα μπορούσε να βοηθήσει. Για τα παρκέ προτιμήστε γυαλιστερό φινίρισμα και ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις.

Τα έπιπλα και οι επιφάνειες οι οποίες έχουν σκόνη αποτυγχάνουν στην αντανάκλαση του φωτός. Ιδιαίτερη βάση δώστε στα παράθυρα, τους πάγκους, τους καθρέφτες και …τις λάμπες, ώστε το φως να έρχεται με πλήρη ισχύ.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search