Έξυπνοι τρόποι για να βάψετε το βρεφικό δωμάτιο

O ερχομός του νέου μέλους στην οικογένειά σας προκαλεί τόσο χαρά όσο μεγάλο άγχος και ανυπομονησία! Μετά τις ετοιμασίες της προίκας μωρού, έρχεται η δημιουργία ενός ξεχωριστού χώρου για αυτό, αλλά και για εσάς.

Αρχικά αυτό που θα σας απασχολήσει είναι το βάψιμο του χώρου. Παίζει το σημαντικότερο ρόλο στη συνολική εικόνα. Τα βρέφη χρειάζονται χρώματα ώστε να μπορούν να διαχωρίζουν αντικείμενα και πράγματα στο χώρο. Οι παστέλ αποχρώσεις είναι η καλύτερη επιλογή για το δωμάτιο ενός βρέφους. Περιορίστε τα έντονα χρώματα μόνο στα παιχνίδια του. Οι παλ αποχρώσεις σε συνδυασμό με το λευκό, είναι οι ιδανικές.

Αποφύγετε το μπλε-σιελ και το ροζ-φούξια εάν πρόκειται για αγόρι ή κορίτσι αντίστοιχα και επιλέξτε ένα ουδέτερο χρώμα, ανεξάρτητα από το φίλο του μωρού σας. Το πράσινο της μέντας είναι ένα τέτοιο χρώμα. Φωτεινό αλλά και παράλληλα χαλαρωτικό το οποίο μπορείτε να το συνδυάσετε με κίτρινο, ανοιχτό γκρι και μπεζ. Ένα απαλό μπλε, είναι αρκετά καλή επιλογή. Μπορεί να είναι ένα συνηθισμένο χρώμα, αλλά σε μια πιο παστέλ απόχρωση είναι πολύ καλή επιλογή καθώς δημιουργεί συναισθήματα ηρεμίας κατά τη διάρκεια του ύπνου. Τέλεια λύση είναι η επιλογή του μπλε για το ταβάνι του υπνοδωματίου.

Μην φοβηθείτε τις διχρωμίες. Δεν είναι απαραίτητο ένα δωμάτιο να έχει ένα χρώμα σε όλους τους τοίχους. Αν ο χώρος που προορίζεται για παιδικό είναι μικρός μπορείτε να τον μεγαλώσετε με ένα χρωματικό τρικ. Για να δείχνει μεγαλύτερος επιλέξτε να τον βάψετε από το 1 μέτρο του τοίχου και πάνω με διαφορετική απόχρωση. Προτιμήστε ένα ανοιχτό κίτρινο που θα φωτίσει το χώρο και θα ενισχύσει το φυσικό φως του δωματίου. Το κίτρινο είναι ένα χρώμα ιδανικό και για κορίτσια αλλά και για αγόρια.

Εάν το άσπρο χρώμα σας φαίνεται υπερβολικό, προτιμήστε να διακοσμήσετε τον τοίχο μέχρι εκείνο το σημείο με χρωματιστά αντικείμενα. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνετε και την όμορφη διχρωμία στον τοίχο αλλά και τη δυνατότητα που δίνετε στο παιδί να μπορεί να ξεχωρίζει αυτό που θέλει να πάρει, ειδικά τα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search