Εύκολο diy καθαριστικό για το μπάνιο με υλικά από την κουζίνα σας!

Πολλές είναι οι φορές που θα χρειαστούν βαριά καθαριστικά και απορρυπαντικά με έντονες μυρωδιές και πολλά χημικά ώστε να καθαρίσουν ισχυροί λεκέδες στο πάτωμα ή τον τοίχο. Ειδικότερα εάν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι αυτά πρέπει να αποφεύγονται! Πως όμως θα καθαρίσει η “σκληρή βρωμιά”; Με απλά υλικά που υπάρχουν στις κουζίνες όλων, μπορείτε να φτιάξετε ένα σκραμπ για το μπάνιο και την κουζίνα.

Τι θα χρειαστείτε;
Για να φτιάξετε το καθαριστικό σας θα χρειαστείτε 1/4 φλ. μαγειρική σόδα, 1/8 φλ. χυμό λεμονιού, 1/8 φλ. θαλασσινό αλάτι, 2 κ.σ. υγρό σαπούνι και αρκετό ξίδι μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο μείγμα.

Αφού ανακατέψετε καλά όλα τα υλικά χρησιμοποιήστε το μείγμα σας για να καθαρίσετε το μπάνιο και την κουζίνα σας. Αυτό το μείγμα θα κάνει μια γερή «απολέπιση» στο μπάνιο και την κουζίνα και θα αφήσει τους πάγκους και τους νιπτήρες αστραφτερούς και πεντακάθαρους.

Μην αφήσετε το μείγμα για πολλές ημέρες χωρίς να το χρησιμοποιείτε καθώς ο χυμός λεμονιού δεν κρατάει για πολλές ημέρες, ειδικά εκτός ψυγείου.

Ένας άλλος και εύκολος τρόπος να καθαρίσετε τα ντουλάπια κουζίνας αλλά και το ψυγείο είναι το πράσινο σαπούνι! Σε ένα μπολ, προσθέστε νερό και λίγη σόδα. Στη συνέχεια, τρίψτε ελαφρά την επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε με το πράσινο σαπούνι και σκουπίστε το ελαφρά με ένα πανί που θα έχετε βουτήξει στο νερό με τη σόδα. Αυτός ο τρόπος είναι ιδανικός για να καθαρίσετε τα λάστιχα του ψυγείου εσωτερικά που μαζεύουν υγρασία και “μαυρίλες” από τη χρήση.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search