8 διαφορετικές χρήσεις για το σφουγγάρι των πιάτων!

Το σφουγγάρι για τα πιάτα, έχει περισσότερες χρήσεις απ’ ότι αυτές που θα μπορούσατε να φανταστείτε! Από την καθαριότητα μέχρι και τη διακόσμηση το σφουγγάρι γίνεται ο σύμμαχος κάθε έξυπνης νοικοκυράς!

1. Αφαιρέστε τους κόμπους από τα ρούχα
Χρησιμοποιώντας τη σκληρή πλευρά του σφουγγαριού, μπορείτε να διώξετε τους μικρούς κόμπους από τις μπλούζες, τις ζακέτες και τα πλεχτά σας

2. Διώξτε το τρίχωμα από το κατοικίδιό σας
Ρίξτε λίγο νερό στο σφουγγάρι ώστε να είναι νωπό και περάστε το χαλί με την επιφάνεια του σφουγγαριού. Όλες οι τρίχες που είχαν κολλήσει στο χαλί, θα εξαφανιστούν!

3. Προστατέψτε τα αντικείμενα
Προστατεύστε εύθραυστα αντικείμενα αξίας κατά την αποθήκευσή τους, καλύπτοντας την επιφάνειά τους με σφουγγάρια για τα πιάτα. Βρέξτε λίγο το σφουγγάρι, τυλίξτε το γύρω από το αντικείμενο που θέλετε να αποθηκεύσετε και στερεώστε το ένα λάστιχο.

4. Ξεβάψτε τα νύχια σας!
Τοποθετήστε ένα σφουγγάρι για τα πιάτα σε ένα γυάλινο δοχείο. Γεμίστε το με ασετόν και χρησιμοποιήστε το σπόγγο την επόμενη φορά που θα ξεβάψετε τα νύχια σας! Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!

5. Γλυτώστε από τη μούχλα
Με ένα σφουγγάρι πιάτων, κρατάτε μακριά την εμφάνιση της μούχλας από το δοχείο για τις ομπρέλες. Βάλτε ένα σφουγγάρι στον πάτο του δοχείου. Αυτό θα απορροφήσει όλη την υγρασία από τις ομπρέλες και έτσι θα αποφύγετε και την εμφάνιση της μούχλας αλλά και την υπερχείληση του νερού.

6. Για φρέσκα λαχανικά!
Διατηρήστε τα λαχανικά και τα φρούτα σας φρέσκα για περισσότερο καιρό, απλά τοποθετώντας ένα στεγνό σφουγγάρι για τα πιάτα στο συρτάρι του ψυγείου. Φροντίστε να ελέγχετε κάθε 2-3 μέρες το σφουγγαρι για υγρασία, να το στύβετε, να το αποστειρώνετε και να το αφήνετε να στεγνώσει καλά προτού το βάλετε ξανά στο ψυγείο.

7. Αρωματικό για το ψυγείο!
Κάντε το ψυγείο σας να μυρίζει όμορφα. Ρίξτε λίγη σόδα πάνω σε ένα ελαφρώς βρεγμένο σφουγγάρι πιάτων και βάλτε το στο ψυγείο. Αμέσως αυτό θα αρχίσει να απορροφάει τις άσχημες μυρωδιές.

8. Διατηρήστε φρέσκα τα φυτά
Τοποθετήστε ένα σφουγγάρι για τα πιάτα στις γλάστρες σας (στον πάτο τους) για να διατηρήσετε τα φυτά σας φρέσκα και ποτισμένα. Το σφουγγάρι απορροφά το επιπλέον νερό παρέχοντας στα φυτά σας ακριβώς όσο νερό χρειάζονται για να… ξεδιψάσουν και, παράλληλα, προστατεύει τις ρίζες από τον μαρασμό.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search