Ένα δάσος….αριθμών!

Το Εθνικό Κέντρο Πολιτισμού του Τόκιο, γιορτάζοντας τα δέκα χρόνια λειτουργίας του τον Ιανουάριο, παρουσίασε τις δραστηριότητες του μουσείου κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων κι ένα παράλληλο project, τη δημιουργία του οποίου ανέθεσε στη Γαλλίδα αρχιτέκτονα και καλλιτέχνη Emmanuelle Moureaux.

Η Moureaux δημιούργησε το «Δάσος των Αριθμών» που συμβολίζει… και οραματίζεται την επόμενη δεκαετία της λειτουργίας του Κέντρου από το 2017 έως το 2026. Για το «Δάσος» της η αρχιτέκτονας αξιοποίησε υποδειγματικά τα 2.000 τ.μ. του εκθεσιακού χώρου White Cube.

Χρησιμοποίησε περισσότερα από 60.000 κομμάτια χαρτιού στα χρώματα του ουράνιου τόξου που συμβολίζουν αριθμούς από το 0 μέχρι το 9 και τα τοποθέτησε αιωρούμενα με τρόπο τέτοιο ώστε να σχηματίζουν ένα μονοπάτι που προσκαλεί τους επισκέπτες να περπατήσουν.

Για να κάνει ακόμα πιο παιχνιδιάρικη τη δουλειά της άφησε μέσα στους αριθμούς της να χαθούν δύο (χάρτινα) κορίτσια και μία γάτα δίνοντας άλλο ένα κίνητρο στους επισκέπτες για να περιηγηθούν μέσα στο πολύχρωμο δάσος της.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search