Πως να καθαρίσετε εύκολα τη σκόνη από τα στόρια

Υπάρχουν σημεία στο σπίτι που πολλές φορές ξεχνάμε να τα καθαρίσουμε! Κάποια από αυτά είναι τα φωτιστικά, η λαβή του ψυγείου, τα σφουγγάρια, τα συρτάρια της κουζίνας και τα….στόρια στα παράθυρα!

Τα στόρια αποτελούν τέλεια προστασία από το φυσικό φως, την αντηλιά και τα αδιάκριτα βλέμματα, ωστόσο η καθαριότητά τους διαφεύγει κατά κανόνα της προσοχής μας. Ο τρόπος καθαρισμού τους είναι πολύ απλός και μπορεί να γίνει με φυσικό τρόπο και χωρίς τη χρήση χημικών.

Η λύση βρίσκεται στα συρτάρια του υπνοδωματίου σας! Το βασικό εργαλείο που θα χρειαστείτε για να καθαρίσετε τα στόρια, δεν είναι άλλο από ένα ζευγάρι κάλτσες!

Φορέστε μια κάλστρα στο χέρι σας και βουτήξτε την σε ένα μπολ που θα έχετε ρίξει χλιαρό νερό και ξύδι. Το ξύδι απολυμαίνει με φυσικό τρόπο την επιφάνεια καθώς διαθέτει αντιβακτηριακή δράση. Περάστε ένα ένα τα στόρια.

Όταν ολοκληρώσετε τη διαδικασία, φορέστε την άλλη κάλτσα και περάστε με αυτή τα στόρια για να στεγνώσουν και να καθαρίσετε τυχόν στάμπες από το νερό που έχει στεγνώσει ήδη. Τα στόρια σας θα λάμψουν με τον πιο φυσικό τρόπο χωρίς να έχετε ταλαιπωρηθεί!

Tip! Εάν τα στόρια σας είναι ξύλινα χρησιμοποιήστε λιγότερο νερό καθώς μπορεί να φουσκώσουν!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search