Πως χρησιμοποιούμε το τελευταίο συρτάρι της κουζίνας;

Ο χώρος της κουζίνας είναι ο παράδεισος της νοικοκυράς. Είναι ο χώρος που περνά ατέλειωτες ώρες πάνω από τις μαγειρικές της εμπνεύσεις και δημιουργίες που στόχο έχουν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες αλλά και τις επιθυμίες όσων θα καθίσουν μαζί της στο τραπέζι.

Παρά το γεγονός όμως, ότι μια νοικοκυρά γνωρίζει όλα τα μυστικά γύρω από τις χρήσεις των εργαλείων και των συσκευών που βρίσκονται στο χώρο αυτό, υπάρχει μια λεπτομέρεια που συχνά της διαφεύγει.

Η λεπτομέρεια αυτή έχει να κάνει με τη συμβατική κουζίνα και πιο συγκεκριμένα με το τελευταίο συρτάρι που υπάρχει στη συσκευή.

Αν το ανοίξουμε, η πιθανότητα να βρούμε εκεί μέσα αποθηκευμένα κάποια λεπτότερα μαγειρικά σκεύη, όπως για παράδειγμα τα ταψιά, είναι τεράστια, αλλά αυτό είναι εντελώς λάθος και δεν έχει καμία σχέση με τον πραγματικό λόγο ύπαρξης του.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Travel + Leisure το τελευταίο μέρος της συμβατικής σας κουζίνας, δηλαδή το συρτάρι της, έχει δημιουργηθεί προκειμένου να λειτουργεί ως θάλαμος διατήρησης της θερμότητας του φαγητού αφού έχει μαγειρευτεί και μέχρι να σερβιριστεί στο τραπέζι.

Μάλιστα, πολλές από τις οδηγίες χρήσης των συσκευών αυτών σημειώνουν τη χρήση του συρταριού προκειμένου αυτή να γίνει γνωστή στους αγοραστές, οι οποίοι θα επωφεληθούν της πρακτικότητας του και θα έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν καθημερινά ζουμερό γεύμα στην ιδανικότερη θερμοκρασία, ενώ τονίζουν παράλληλα ότι το συγκεκριμένο συρτάρι δεν έχει τη δυνατότητα να ζεστάνει κρύο φαγητό ή φαγητό που βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου ή ακόμα τη δυνατότητα ψησίματος.

Τέλος, στην περίπτωση που αναρωτηθείτε γιατί να μην διατηρεί κανείς ζεστό το φαγητό του στις σχάρες του φούρνου ή στο μάτι της κουζίνας, η απάντηση έχει να κάνει με την υπερβολική θερμότητα που αναπτύσσουν αυτά, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα να μειώσει την υγρασία του γεύματος, να το «ξεράνει», να αλλοιώσει τη γεύση των συστατικών του, την υφή του ή ακόμα χειρότερα να το κάψει ενώ εσείς ασχολείστε με κάποια άλλη υποχρέωση γύρω από το σερβίρισμα.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search