5 φυσικά αρωματικά για τη ντουλάπα σας

Σύμφωνα με έρευνες Πανεπιστημίων, τα αρώματα επιδρούν θετικά στη διάθεσή μας καθώς η όσφρηση συνδέεται άμεσα με το συναισθηματικό κέντρο του εγκεφάλου. Ιδιαίτερα στους ανθρώπους τα αρώματα συνδέονται ακόμη και με αναμνήσεις. Ακόμη περισσότερο, τα φυσικά αρώματα είναι αυτά που ο εγκέφαλος έχει τη δυνατότητα να συγκρατεί πολύ πιο έντονα.

Ένας τρόπος να φέρετε τα αρώματα ακόμη πιο κοντά σας, είναι να βάλετε άρωμα στα ρούχα σας! Μην πηγαίνει ο νους σας σε προϊόντα του εμπορίου και μαλακτικά είδη. Η ίδια η φύση έχει προνοήσει!

Η λεβάντα, τα φύλλα ευκαλύπτου, η κανέλα, είναι μερικά μόνο από εκείνα τα «δώρα» της που ανανεώνουν την ατμόσφαιρα στην γκαρνταρόμπα σας και παράλληλα λειτουργούν σαν φυσικά εντομοκτόνα, μιας και αντιμετωπίζουν τον πολύ ενοχλητικό και ανεπιθύμητο επισκέπτη που λέγεται σκόρος.

Λεβάντα
Ορκισμένος εχθρός του σκόρου και γνωστή για τις πολύ χαλαρωτικές της ιδιότητες η λεβάντα έχει πολύ χαρακτηριστικό άρωμα και προσφέρει φρεσκάδα στα ρούχα. Αποξηράνετε μερικά κοτσάνια, και τοποθετήστε τα σε πουγκιά ανάμεσα από τα ρούχα. Για πιο έντονο άρωμα μπορείτε να ρίξετε λίγο αιθέριο έλαιο πάνω σε ένα βαμβάκι.

Ευκάλυπτος
Είναι γνωστός κυρίως για τις ιδιότητές του στο αναπνευστικό σύστημα, για την τόνωση του ανοσοποιητικού και την προστασία από το κρυολόγημα, όμως είναι ένα από τα αιθέρια έλαια που το άρωμά τους απωθεί τα έντοµα.

Κανέλα
Τη χρησιμοποιείτε στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, γνωρίζετε για την αντί-μικροβιακή, αντιοξειδωτική και αντί-βακτηριακή δράση της, αλλά ίσως αγνοούσατε το γεγονός ότι με αυτό το μπαχαρικό μπορείτε να διώξετε αποτελεσματικά το σκόρο.

Σανταλόξυλο
Θεωρείται ένα από τα πιο ερωτικά αρώματα της φύσης και οι ευεργετικές ιδιότητες του αιθέριου ελαίου του είναι γνωστές από την αρχαιότητα. Εχει χαρακτηριστικό απαλό, γλυκό, αισθησιακό ,πλούσιο άρωμα και μπορείτε να αντιμετωπίσετε με αυτό τον σκόρο, αρκεί να ραντίσετε τα συρτάρια της ντουλάπας σας ή να βάλετε λίγες σταγόνες από αυτό σε καθαρό βαμβάκι μέσα σε πουγκί και να το τοποθετήσετε ανάμεσα στα ρούχα.

Γαρίφαλο
Είναι ένα από τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται στη γαστρονομία και την παραδοσιακή ιατρική, χάρη στις αξιοθαύμαστες οργανοληπτικές και θεραπευτικές του ιδιότητες. Η μυρωδιά του όμως είναι ικανή να διώξει μακριά από τα ρούχα σας και τον σκόρο, γιατί δεν την αντέχει. Βάλτε λίγο γαρίφαλο στις τσέπες των ρούχων ή ανάμεσα τους.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search