Βασικοί κανόνες για ένα ζεστό καθιστικό

To καθιστικό είναι από τους βασικότερους χώρους του σπιτιού, καθώς πρέπει να μπορεί να ανταπεξέλθει σε πολλαπλούς ρόλους: Να είναι εξωστρεφές για να υποδέχεται φιλόξενα την κοινωνική ζωή σας αλλά και άνετο για να το απολαμβάνετε οι ίδιοι.

Αν χρησιμοποιείτε το καθιστικό σας με πολλαπλούς τρόπους (γραφείο, living room ή φιλοξενεί και την τραπεζαρία), μη βάλετε ένταση. Κρατήστε ένα ουδέτερο ύφος και αναβαθμίστε το με εντυπωσιακά αξεσουάρ.
Πορτοκαλί και τυρκουάζ δίνουν αίσθηση πολυτέλειας και φωτίζουν τον χώρο. Επιλέξτε τα τόσο σε μονόχρωμα υφάσματα όσο και σε λαμπερά μοτίβα σε στόφες, μαξιλάρια, κουρτίνες. Δημιουργήστε ένα χαλαρό καθιστικό με πολυθρόνες, που δεν θα δείχνει και τόσο φορτωμένο.

Η τηλεόραση δεν είναι ο μόνος παράγοντας που καθορίζει τη διάταξη των επίπλων. Υπάρχουν και άλλοι που πρέπει να υπολογίσετε: πόρτες, παράθυρα, τζάκι κλπ. Προσοχή όμως και με τον χρυσό κανόνα του less is more. Μην το παρακάνετε με τη λιτότητα σε μια προσπάθεια να δείχνει ο χώρος σας πιο μεγάλος και πιο φωτεινός. Μια ενδιαφέρουσα πολύχρωμη συλλογή (από οτιδήποτε, πχ., κηροπήγια, βάζα, αυτοκινητάκια κλπ.), ένα πολύχρωμο έργο τέχνης, ένα εντυπωσιακό χαλί θα δώσει προσωπικότητα στο χώρο και θα τον ζεστάνει.

Χρησιμοποιήστε τα αρχιτεκτονικά στοιχεία (δοκάρια, κλπ.) για να ορίσετε τις διαφορετικές χρήσεις ενός ενιαίου χώρου. Μη φοβάστε το χρώμα, αν δεν ξέρετε πώς να δουλέψετε με τα χρώματα, ακολουθήστε τη λογική των εποχικών χρωμάτων: χαρούμενα, φωτεινά χρώματα για την άνοιξη και το καλοκαίρι, έντονα, ζεστά χρώματα για τον χειμώνα.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search