Φτιάξτε την τραπεζαρία που σας ταιριάζει!

Τραπεζαρία. Καθημερινός χώρος συνάντησης της οικογένειας ή ένας αχρησιμοποίητος χώρος σε ένα άλλο δωμάτιο;

Πρωταρχικός στόχος σας είναι η πρακτικότητα, οπότε μην υπερβάλλετε προσπαθώντας να δημιουργήσετε ένα καθώς πρέπει σύνολο σε έναν casual χώρο. Αντίθετα, επενδύστε στη διαφορετικότητα συνδυάζοντας ετερόκλητα μεταξύ τους αντικείμενα και στυλ.

Ένα μακρόστενο τραπέζι συνδυασμένο με έναν πάγκο από τη μία πλευρά και άνετες καρέκλες-πολυθρόνες από την άλλη είναι μια λύση που χωράει όλα τα μέλη της οικογένειας και όλες τις δραστηριότητές τους, καθώς μπορεί να φιλοξενήσει ένα μίνι γραφείο, καφέ με φίλους κλπ. Επειδή οι διαστάσεις ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, επιλέξτε λεπτά πόδια και επιφάνειες αλλά και χρώματα που θα «εξαφανίζονται» μέσα στον χώρο.

Mην υποτιμάτε ποτέ την αξία ενός διαχρονικού κομματιού. Η σύγχρονη αισθητική έχει σχεδόν επιβάλει τη λογική ότι για να εντάξεις ένα τέτοιο κομμάτι σε ένα μοντέρνο περιβάλλον είναι καλύτερα να το βάψετε σε ένα ουδέτερο χρώμα (λευκό, μαύρο) ή σε πολύ έντονο (κόκκινο, κίτρινο κλπ). Ένα κομμάτι ξύλου εκτός από την ανθεκτικότητα του προβάλλει και την αισθητική του. Τρίψτε το για να το φρεσκάρετε αλλά και να αφαιρέσετε το παλιό λούστρο που πιθανόν του προσδίδει παλιομοδίτικο χαρακτήρα και δοκιμάστε τις νέες υφές στα βερνίκια, οι οποίες είναι πιο ανάλαφρες. Συνδυάστε το με μοντέρνες καρέκλες σε λευκό και inox και θα δείτε να προβάλλει ένας άλλος εαυτός του. Συχνά είναι δυσκολότερο να βρείτε μια βολική καρέκλα που να σας ταιριάζει παρά ένα τραπέζι του γούστου σας. Ανανεώστε τις παλιές με ένα φρέσκο χρώμα και νέα επένδυση.

Με τις κατάλληλες επεμβάσεις ακόμα και μία γωνία κάτω από το παράθυρο μπορεί να αποδειχθεί θησαυρός. Εκμεταλλευτείτε την εσοχή για να δημιουργήσετε ένα καναπέ με δυνατότητα αποθηκευτικού χώρου από κάτω και επιλέξτε ένα λιτό γυαλιστερό τραπέζι που θα αντανακλά το φως και δεν θα βαραίνει το σύνολο. Η θέα προς τον κήπο ή τη βεράντα μπορεί να σας βοηθήσει να εμπλουτίσετε χρωματικά την τραπεζαρία εντάσσοντας περισσότερα χρώματα στη σύνθεσή της.

Δείτε την πλούσια συλλογή από τραπέζια και καρέκλες στην Polihome, και δημιουργήστε την τραπεζαρία που ταιριάζει ακριβώς στο χώρο και το γούστο σας.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search