Διακοσμήστε τη Βεράντα με Άποψη και Στυλ!

Άνοιξη – η καλύτερη εποχή του χρόνου! Όλοι θέλουμε να είμαστε έξω, και όχι κλεισμένοι μέσα στο σπίτι. Έτσι λοιπόν τι καλύτερο από το να δημιουργήσουμε τον δικό μας εξωτερικό χώρο για να μπορούμε να απολαμβάνουμε τις στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης παρέα με αγαπημένα πρόσωπα;

Τίποτα δεν είναι πιο χαλαρωτικό από το να απολαμβάνουμε το φυσικό περιβάλλον στον προσωπικό μας χώρο…

Κάποιοι τυχεροί έχουν τη δική τους αυλή, μικρή ή μεγάλη. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι που κατοικούμε σε διαμερίσματα, συμβιβαζόμαστε με την ιδέα της βεράντας μας!

Αντιμετωπίστε τη βεράντα ή το μπαλκόνι σας όπως ακριβώς θα κάνατε και για κάποιον εσωτερικό χώρο του σπιτιού σας. Κρατήστε το καθαρό και συμμαζεμένο και απομακρύνετε οτιδήποτε άχρηστα αντικείμενα καταλαμβάνουν χώρο (το μπαλκόνι δεν είναι αποθηκευτικός χώρος).

 

3e3c250d-a712-4f29-b0c4-2dc3a0a7210d

Το βασικό στοιχείο που πρέπει να γνωρίζετε πριν διακοσμήσετε το μπαλκόνι ή οποιοδήποτε εξωτερικό χώρο (ταράτσα, βεράντα, κήπος) είναι πως οι εξωτερικοί χώροι είναι μία προέκταση του εσωτερικού χώρου μας.

Όπως σε κάθε εσωτερικό χώρο έτσι και στο μπαλκόνι μας πρέπει πρώτα να ξεκινήσουμε θέτοντας ένα βασικό ερώτημα. Ποια θέλουμε να είναι η χρήση του εξωτερικού χώρου; Θέλουμε ένα χώρο για δείπνα στο μπαλκόνι με παρέα ή ατελείωτα barbeque; Θέλουμε ένα χώρο χαλαρωτικό όπου μπορούμε να καθόμαστε ή να ξαπλώνουμε διαβάζοντας ένα βιβλίο; Εκτός και αν ο χώρος μας δίνει την δυνατότητα να τα συνδυάσουμε όλα.

 

Αν λοιπόν ο χώρος είναι μεγάλος και θέλουμε να συνδυάσουμε πάρτι αλλά και στιγμές χαλάρωσης δημιουργήστε ξεχωριστούς χώρους για δείπνο, μαγείρεμα και χαλάρωση.

 

Μην βιαστείτε να πετάξετε τα παλιά ξύλινα έπιπλα, με ένα τρίψιμο για να φύγει το παλιό βερνίκι και ένα βάψιμο θα δείχνουν καινούρια. Μερικά καινούργια μαξιλαράκια και το αποτέλεσμα θα ανταμείψει τον κόπο σας, γιατί άλλη αξία έχει κάτι όταν το φτιάχνουμε με τα χέρια μας…

 

99c86d7a-108d-4550-90f5-5dfa4a31b5b1 (1)

 

Ο ήλιος… τι ωραίο συναίσθημα να βρισκόμαστε κάτω από τον ήλιο και ειδικά την άνοιξη που η θερμοκρασίες είναι ανεκτές! Το καλοκαίρι όμως η σκιά είναι απαραίτητη, έτσι λοιπόν πρέπει να αποφασίσουμε αν η σκίαση θα είναι μία μόνιμη λύση (πέργκολες κτλ) ή μία λύση κινητή (ομπρέλες, τέντες), κάτι το οποία θα γίνει βάση του χώρου που θέλουμε να καλύψουμε, τις λειτουργίες του και φυσικά το μέγεθος του εξωτερικού χώρου και κατ ‘ επέκταση και του κόστους.

 

Το επόμενο βήμα και πολύ βασικό είναι το “πράσινο”. Τα λουλούδια είναι συνώνυμο της φρεσκάδας αλλά και ο τέλειος τρόπος για να γεμίσουμε με χρώμα το μπαλκόνι μας. Όσα περισσότερα τόσο το καλύτερο και για να είμαστε σίγουροι ότι θα αντέξουν τις υψηλές θερμοκρασίες, ένα αυτόματο πότισμα θα σας κάνει τη ζωή πιο εύκολη.

 

Αν σκοπεύετε να περνάτε τα βράδια σας στο μπαλκόνι, πρέπει επίσης να σκεφτείτε πως θα το φωτίσετε. Φαναράκια σε ποικίλες διαστάσεις και χρώματα, κεριά στα τραπέζια, ίσως και ένα φωτιστικό δαπέδου με χαμηλό φωτισμό θα δημιουργήσει μία ρομαντική ατμόσφαιρα κατάλληλη για κάθε περίσταση.

 

af-διακόσμηση-μπαλκονιού-003

 

Tips:

  1. Το στιλ που θα έχει το μπαλκόνι σας δεν χρειάζεται να είναι κάποιο συγκεκριμένο…. Φροντίστε να διατηρήσετε μία ατμόσφαιρα με έντονα συναισθήματα που αντανακλά το προσωπικό σας στιλ. Δεν χρειάζεται όλα τα έπιπλα να ταιριάζουν μεταξύ τους. Η ανανέωση των παλιών επίπλων με έξυπνους τρόπους μπορεί να μας γλιτώσει από πολλά έξοδα. Υπάρχουν σπρέι, ειδικές βαφές και τεχνοτροπίες κατάλληλα για διάφορες επιφάνειες όπως ξύλο, μέταλλο, που μπορείτε να βρείτε σε κάθε χρωματοπωλείο (δοκιμάστε το)!

 

  1. Αν σκέφτεστε ότι το δικό σας μπαλκόνι είναι πολύ μικρό μην απογοητεύεστε, γιατί μερικές φορές ένα χώρος μεγάλος γίνεται αχανής και χωρίς προσωπικότητα, ενώ ένας πιο περιορισμένος χώρος έχει μεγάλες δυνατότητες που απλά πρέπει να τις χειριστείτε με έξυπνο τρόπο. Έπιπλα με πολλαπλή χρήση θα βοηθήσουν στην εξοικονόμηση χώρου, ένα δείπνο δεν χρειάζεται να γίνεται απαραίτητα στο τραπέζι… Βασικό είναι να διασκεδάσετε μέσα από αυτή τη διαδικασία διακόσμησης του μπαλκονιού σας και όχι να απογοητευτείτε.

 

 

balcony-design-ideas-l-c683d7405772d254

 

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search