6 εκπληκτικές ιδέες για Χριστουγενιάτικη διακόσμηση

Τα Χριστούγεννα σε λίγες ημέρες πλησιάζουν και αν όχι όλοι έχουν στολίσει ήδη. Στα περισσότερα σπιτια, το πρώτο μέρος του σπιτιού που στολίζουμε είναι πάντα το σαλόνι.
Εκεί υποδεχόμαστε τους καλεσμένους μας, εκεί περνάμε το μεγαλύτερος μέρος της ημέρας μας και ίσως και στον ίδιο χώρο γίνεται το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι ή το ρεβεγιόν.

Η Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, έχει έμφαση στο κόκκινο χρώμα για μια έντονη γιορτινή διάθεση. Επιλέξτε κεριά, κορδέλες & διακοσμητικά σε έντονο κόκκινο χρώμα! Ένας έξυπνος τρόπος για να διακοσμήσετε το σπίτι, είναι να τοποθετήσετε στοιχεία που είναι από μόνα τους κόκκινα, κάτι που θα σας βοηθήσει και θα σας λύσει τα χέρια! Τα κλασσικά λευκά και κόκκινα ζαχαρωτά είναι μια πολύ καλή επιλογή για να διακοσμήσετε οχι μόνο το δέντρο, αλλά και οποιοδήποτε άλλο σημείο του σπιτιού.

Το γιορτινό τραπέζι, χρειάζεται και αυτό τη δική του προσοχή. Μην διακοσμήσετε όλο το σπίτι και αφήσετε την τραπεζαρία μονότονη και βαρετή! Στολίστε τις καρέκλες με κόκκινες κορδέλες, ή τοποθετήστε σε αυτές Χριστουγεννιάτικα καλύμματα. Συνδυάστε τη διακόσμηση με είδη σερβίτσιου σε κόκκινο χρώμα, όπως πιατέλες, ποτήρια, χαρτοπετσέτες και να είστε σίγουροι, ότι όλοι θα εντυπωσιαστούν!

Και εάν δεν σας αρέσει το κόκκινο; Τότε υπάρχει λύση!

Ένα Total white theme, στη διακόσμηση, είναι απίστευτη ιδέα! Το λευκό είναι αγαπημένο χρώμα, και οι περισσότεροι λάτρεις του μινιμαλισμού επιλέγουν πάντα λευκά στολίδια για το σπίτι. Ξεκινήστε από ένα κλασσικό πράσινο στεφάνι με λευκές χιονισμένες λεπτομέρειες,ή ακόμη και ένα τελείως λευκό για να κάνετε τη διαφορά.

Ομοίως μπορεί να γίνει και με το δέντρο. Μπορείτε να το φέρετε στα μέτρα σας και να κρατήσετε το κλασσικό πράσινο δέντρο και να φροντίσετε τα στολίδια να είναι λευκά, γκρι και ασημί. Αποτελεί μια πολύ κομψή και γιορτινή επιλογή! Εάν δεν έχετε ακόμη δέντρο, και σας αρέσουν τα λευκά, εφοδιαστείτε με ένα λευκό χριστουγεννιάτικο δέντρο, διακοσμώντας το με γκρι, ή χρυσά στολίδια, αναλόγως πάντα με τον περιβάλλοντα χώρο.

Τι γίνεται όμως εάν δεν έχετε μεγάλο χώρο και ένα μεγαλύτερο δέντρο;

Κανένα πρόβλημα! Εάν το δέντρο σας δεν είναι μεγάλο ώστε να καλύπτει ένα αρκετό μέρος του καθιστικού σας, τότε μπορείτε να ολοκληρώσετε τη διακόσμηση του χώρου σας με Χριστουγεννιάτικες μπάλες. Επιλέξτε μεγάλες μπάλες, σε διάφορα σχέδια και χρώματα και κρεμάστε τις στις πόρτες ή στα παράθυρα του σπιτιού. Αφήστε ίσα κενά μεταξύ τους, επιλέξτε όμορφες μεταξωτές κορδέλες και αμέσως έχετε προσθέσει γιορτινή διακόσμηση σε όποιο χώρο του σπιτιού σας έμοιαζε “φτωχός”.

Λαμπάκια παντού;

Τέλος, το ίδιο μπορείτε να πράξετε και με τα λαμπάκια. Ειδικά εάν έχετε μικρότερα παιδιά, μια υπέροχη ιδέα είναι τις σειρές από λαμπάκια που δεν έχετε χρησιμοποιήσει στο δέντρο, να τις τοποθετήσετε γύρω από τα παράθυρα, γύρω από τις εσωτερικές πόρτες ή περιμετρικά σε έπιπλα σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!

Women & their sheds

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search