Οι 7 συμβουλές της γιαγιάς για vintage διακόσμηση!

Όπως και σήμερα, έτσι και τότε, υπήρχε κόσμος που ασχολείτο με τη διακόσμηση του παιδιού. Μπορεί να μην κατείχαν συστηματοποιημένες τεχνικές, αλλά είχαν συλλογικές γνώσεις σχετικά με τη διακόσμηση. Ειδικά οι κυρίες που ήταν αστές κοσμοπολίτισσες. Αυτές ακριβώς οι γνώσεις είναι που βοηθούν τόσο για vintage και retro παρουσιάσεις όσο και για Shabby Chic ή ρομαντική διακόσμηση. Χρώματα, μοτίβα και πολλά διακοσμητικά είναι τα κυρίαρχα στοιχεία αυτού του είδους διακόσμησης. Τα στοιχεία είναι πολύ κοντά με τη μαξιμαλιστική διακόσμηση. Αν έχετε την τύχη να γνωρίσετε μια γιαγιά που ήξερε από διακόσμηση τότε να είστε σίγουροι ότι θα σας αναφέρει τουλάχιστον 1 από τις παρακάτω συμβουλές:

Συμβουλή Νο1: Φλοράλ! 
Αφήστε τη φλοράλ διακόσμηση να ανθίσει στο χώρο σας! Επιλέξτε διαφορετικά φλοράλ μοτίβα και όχι σετ. Σαν να έχετε έναν κήπο με διαφορετικά λουλούδια. Σκορπίστε αυτά τα μοτίβα σε όλο το δωμάτιο ως μικρές πινελιές!

Συμβουλή Νο2: Η προίκα!
Αν οι γιαγιάδες αγαπούν κάτι πέρα από τα εγγόνια τους και τα μοτίβα, είναι το γυαλί και οι πορσελάνες, είδος πολυτελείας στα νιάτα τους, που με κόπο και μόχθο κατάφεραν να γίνουν δικά τους. Ειδικά οι πορσελάνες οφείλουν να έχουν περίτεχνα μοτίβα και -γιατί όχι- λεπτομέρειες με χρυσό χρώμα.

Συμβουλή Νο3: “Να έχεις το σπίτι συμμαζεμένο!”
Όλα τα πράγματα έχουν 1 θέση. Ειδικά εάν υπάρχει 1 γιαγιά στη μέση! Ακόμη και εάν έχετε πολλά διακοσμητικά στοιχεία το σπίτι πρέπει να είναι καθαρό και τακτοποιημένο. Το επιθυμητό look στις μέρες μας είναι αυτό της chic και ζωηρής γιαγιάς.

Συμβουλή Νο4: Όριο…στοπ!
Το παιχνίδι αυτό βασίζεται στην κλασσική διακόσμηση! Προσοχή όμως! Βαλ’τε ένα όριο! Μπορείτε ανάμεσα στην κλασσική διακόσμηση να “σπάσετε” τη μονοτονία με μια ασπρόμαυρη μεγάλη φωτογραφία η οποία μπορεί να θεωρηθεί τόσο μοντέρνα όσο και κλασσική.

Συμβουλή Νο5: Δώστε λάμψη!
Δύσκολη λέξη το glamour και έχει συνδυαστεί με υπέρμετρη επίδειξη. Στην περίπτωση που αναλύουμε ας χρησιμοποιήσουμε το όρο λάμψη, ώστε να δεις ότι αυτό που χρειάζεται ο χώρος είναι μια νότα πολυτέλειας. Αν όχι τους μαρμάρινους πάγκους, έστω τους πολυελαίους και το αντίστροφο. Άλλωστε οι μεγαλύτερες διακοσμήτριες ξέρουν να εκτιμούν τα πολυτελή και καλαίσθητα υλικά και οι χρυσές αποχρώσεις ή τα γυαλιστερά αντικείμενα δίνουν μια παλιομοδίτικη λάμψη.

Συμβουλή Νο6: Ταπετσαρία
Όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις η απάντηση είναι πάντα: βάλε ταπετσαρία. Οι ταπετσαρίες βάζουν μοτίβο σε ένα τοίχο ή ένα δωμάτιο, άλλοτε καθιστώντας μη αναγκαία την περαιτέρω διακόσμηση, όπως στο εικονιζόμενο δωμάτιο ομορφιάς, ενώ άλλες φορές μας οριοθετούν στην χρήση διακοσμητικών. Το μοτίβο της φωτογραφίας είναι ρετρό, αλλά καινούριας έμπνευσης και το τυρκουάζ υπόσχεται να ζωντανέψει ένα μικρό χώρο.

Συμβουλή Νο7: Μην φοβηθείτε!
Για να συμβιβάσετε την καλαίσθητη διακόσμηση της γιαγιάς με ένα διαχρονικά όμορφο δωμάτιο, μην φοβηθείτε να χρησιμοποιήσετε μοτίβα, κεντητά καλύμματα και κλασσική γραμμή. Ανάμεσα σε αυτά τα κλασσικά κομμάτια προσθέστε κάτι νέο! Τότε σίγουρα θα έχετε έναν υπέροχο χώρο διακοσμημένο vintage, λειτουργικό και παράλληλα με την προσωπική σας πινελιά!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search