5 βήματα για αστραφτερά τζάμια!

Το καθάρισμα των τζαμιών είναι μία απαραίτητη διαδικασία όταν ασχολούμαστε με την καθαριότητα του σπιτιού. Υπάρχουν όμως βασικά σημεία που πρέπει να προσέχουμε ώστε να καθαρίσουν καλά με την πρώτη και να μην χρειαστεί να ασχολούμαστε με αυτά ξανά και ξανά.

1.Καθαρίστε με συννεφιά

Όταν η μέρα είναι αρκετά ηλιόλουστη, το καθαριστικό τζαμιών στεγνώνει πολύ πιο γρήγορα επάνω στο τζάμι και αφήνει λεκέδες. Επιλέξτε μια ξηρή και συννεφιασμένη μέρα. Το καλοκαίρι επειδή δεν θα βρείτε εύκολα τέτοιες ημέρες, ξεκινήστε από τα τζάμια τα οποία δεν βλέπει άμεσα ο ήλιος.

2. Ξεσκονίστε με σωστή σειρά

Πρωτού ξεκινήσετε να καθαρίσετε τα τζάμια, ασχοληθείτε πρώτα με τον περιβάλλοντα χώρο. Κάθε σταγόνα καθαριστικού που θα πέφτει στο περβάζι ή στα κουφώματα  θα σας δημιουργήσει ένα αρκετά λασπώδες σημείο το οποίο θα είναι πολύ πιο δύσκολο στο καθάρισμα.

3. Ψεκάστε…πολύ!

Εάν τα τζάμια είναι αρκετά βρώμικα, μην φοβάστε να τα ψεκάσετε με αρκετό καθαριστικό υγρό. Χρειάζεστε αρκετό για να μπορέσει να απομακρυνθεί εύκολα η σκόνη και η βρωμιά χωρίς να δημιουργηθούν λεκέδες!

4. Επιλέξτε το σωστό πανί!

Η πεποίθηση πως η εφημερίδα καθαρίζει τέλεια τα τζάμια, είναι εσφαλμένη! Η εφημερίδα δεν είναι λειτουργική! Χρησιμοποιήστε ένα ύφασμα με μικροϊνες το οποίο είναι ιδιαιτέρως απορροφητικό, πλένεται και αφήνει την επιφάνεια του τζαμιιού λαμπερή και αλέκιαστη!

5. Τα στεγνώνετε λάθος!

Εάν έχετε επιλέξει χαρτί κουζίνας για να καθαρίσετε τα τζάμια, προτιμήστε αυτό με τη μεγαλύτερη απορροφιτηκότητα και αυτό που δεν αφήνει χνούδι επάνω στο τζάμι. Εάν στεγνώνετε τα τζάμια μόνο με χαρτί κουζίνας, επιλέξτε αυτό που είναι πιο χοντρό και απορροφητικό ώστε να τα αφήσει γυαλιστερά και αστραφτερά!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search