Πως θα κάνετε το σπίτι σας, να μην μυρίζει μπογιά!

Οι περισσότεροι, αποφεύγουν να ασχοληθούν με “βαριές” εργασίες στο σπίτι τους χειμερινούς μήνες όπως ειναι το σοβάτισμα, το βάψιμο και δύσκολα μερεμέτια; Ο λόγος; Ο καιρός! Ένα σπίτι χρειάζεται να μείνει ανοιχτό για να μπορέσει να αεριστεί καλά. Ειδικά στην περίπτωση της μπογιάς, θα πρέπει να αεριστεί ακόμη καλύτερα για να μην μυρίζει έντονα αλλά να μπορεί να στεγνώσει και πολύ πιο γρήγορα.

Υπάρχουν 3 απλά υλικά που θα βρείτε στην κουζίνα σας και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ώστε να λύσετε το πρόβλημα της μυρωδιάς από τη φρέσκια μπογιά! Το λεμόνι, το αλάτι και το ξύδι έχουν την ιδιότητα να απορροφουν τις μυρωδιές.

Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο μπολ, γεμίστε το μέχρι τη μέση με νερό και προσθέστε:
– Φέτες λεμονιού ή ξύδι
– 1/4 φλυτζάνι αλάτι

Μπορείτε να γεμίσετε περισσότερα από ένα μπολ εάν η μυρωδιά στο χώρο είναι έντονη. Αφήστε τα για τουλάχιστον 8 ώρες στο χώρο με τη μπογιά. Το μείγμα αυτό θα σας βοηθήσει να διώξετε και άλλες μυρωδιές που μπορεί να είναι ενοχλητικές. Όπως για παράδειγμα οι μυρωδιές των καινούργιων επίπλων.

Smart Tip: Μην βάψετε τον τοίχο, εάν δεν έχει στεγνώσει η πρώτη στρώση μπογιάς! Υπάρχει κίνδυνος να αναδύονται μυρωδιές και χημικά ακόμη και για μήνες εάν δεν στεγνώσει καλά η πρώτη βασική στρώση!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search