Καν’τε τον νεροχύτη σας να αστράφτει με 2 υλικά!

Ο νεροχύτης είναι ένα από τα σημεία της κουζίνας που λερώνεται περισσότερο και συχνότερα καθώς τον χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που μπορεί να έχουν μείνει πιο σκληροί λεκέδες στην επιφάνειά του. Για να εξαφανίσετε τα σημάδια που έχουν δημιουργηθεί στον νεροχύτη σας, χρησιμοποιήστε τα ειδικά σφουγγαράκια-γόμες με απορρυπαντικό που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Τρίψτε τον νεροχύτη σας με αυτά και αν οι λεκέδες επιμένουν χρησιμοποιήστε λίγη χλωρίνη. Στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά.

Αφού προσθέσετε το πώμα στον νεροχύτη σας, γεμίστε τον με ζεστό νερό και ρίξτε μέσα μια κουταλιά της σούπας χλωρίνη. Αφήστε το μείγμα να δράσει και στη συνέχεια βουτήξτε μέσα ένα σφουγγάρι. Ξεκινήστε να τρίβετε τα χερούλια, τη βρύση και τις γύρω επιφάνειες. Φροντίστε να φοράτε οπωσδήποτε προστατευτικά γάντια και βεβαιωθείτε πως το υλικό κατασκευής του νεροχύτη σας δεν θα επηρεαστεί από τη χλωρίνη. Μην χρησιμοποιείτε χλωρίνη σε νεροχύτες από ανοξείδωτο χάλυβα. Αν δεν είστε σίγουροι για το υλικό του νεροχύτη σας προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε ξίδι ή μαγειρική σόδα. Αποφύγετε επίσης να χρησιμοποιείτε πολύ σκληρά σφουγγάρια.

Αφού τελειώσετε με το ζεστό νερό και τη χλωρίνη, περάστε τον νεροχύτη με ξίδι για να καθαριστούν καλύτερα τα χημικά. Στη συνέχεια περάστε με καθαριστικό τζαμιών για να του δώσετε έξτρα λάμψη. Αφού καθαριστεί ο νεροχύτης σας φροντίστε να είστε σε επιφυλακή για να μην ξαναλερωθεί με δύσκολους λεκέδες. Όταν κάτι στάζει σε αυτόν, ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα, αφήστε τη να δράσει και ξεπλύντε. Πριν πάτε για ύπνο κάθε βράδυ καθαρίστε τον από τα σταγονίδια νερού με μια καθαρή και στεγνή πετσέτα.

Για να παραμείνει πεντακάθαρος ο νεροχύτης σας, αναμείξτε τα παρακάτω υλικά και τοποθετήστε τα σε ένα δοχείο που κλείνει καλά. Χρησιμοποιείστε το ανά 2-3 εβδομάδες. Ρίξτε 1/2 φλυτζάνι από το μείγμα στο νεροχύτη σας φροντίζοντας να πάει το υγρό στις σωληνώσεις και στη συνέχεια ρίξτε 1 λίτρο ζεστό νερό.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
– 1 φλ. μαγειρική σόδα
– 1 φλ. αλάτι
– 1/4 φλ. κρέμα ταρτάρ

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search