5 χρήσεις της οδοντόκρεμας στην… κουζίνα και όχι μόνο!

Ανήκετε και εσείς στους ανθρώπους που αξιοποιούν το κάθε αντικείμενο που έχουν σπίτι τους ακόμη και με τελείως διαφορετικό τρόπο; Εάν ναι, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Η οδοντόκρεμα λοιπόν, είναι ένα από τα στοιχεία τα οποία μπορείτε να τα αξιοποιήσετε πέρα από τη βασική καθημερινή χρήση.

Λεκέδες νερού στο ξύλο
Εάν έχετε ξύλινα έπιπλα (πάγκους, τραπέζια, δάπεδο) και έχουν επάνω τους λεκέδες από νερό μπορείτε εύκολα να τους απομακρύνετε τρίβοντάς τους με λίγη οδοντόκρεμα. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα έχουν εξαφανιστεί! Προσοχή! Χρησιμοποιήστε μόνο τις κανονικές οδοντόκρεμες και όχι αυτές που είναι σαν ζελέ.

Γυαλίστε τις επιφάνειες
Ο,τιδήποτε έχετε στο σπίτι με επίστρωση μεταλλικού χρωμίου όπως οι βρύσες, διάφορα μαγειρικά σκεύη, οι σχάρες του φούρνου κλπ, μπορείτε να τα κάνετε εύκολα να λάμπουν. Τοποθετήστε λίγη οδοντόκρεμα σε ένα μαλακό πανάκι και τρίψτε ελαφρά την επιφάνεια. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί για να την αφαιρέσετε και να γυαλίσει το αντικείμενο.

Απομακρύνετε άσχημες μυρωδιές
Η οδοντόκρεμα έχει την ιδιότητα να φρεσκάρει τη στοματική κοιλότητα. Ακριβώς λοιπόν για αυτόν τον λόγο μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε και για τα χέρια σας καθώς απομακρύνει άμεσα τις άσχημες ή τις επίμονες μυρωδιές από φαγητά, όπως το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα ψάρια κλπ. Με μια μικρή ποσότητα οι μυρωδιές έχουν εξαφανιστεί. Εφαρμόστε το ίδιο κόλπο και για τα δοχεία τροφίμων. Εάν έχετε τάπερ τα οποία έχετε πλύνει και ακόμη διατηρούν τη μυρωδιά του φαγητού, ρίξτε λίγη οδοντόκρεμα και τρίψτε το με ένα σφουγγάρι. Η μυρωδιά θα εξαφανιστεί άμεσα.

Καθαρίστε το σιφόνι
Μόλις αδειάσει το σωληνάριο της οδοντόκρεμας, κόψτε το επάνω μέρος με ένα ψαλίδι και γεμίστε το με ζεστό νερό. Στη συνέχεια, ρίξτε το νερό αυτό στο σιφόνι του νεροχύτη της κουζίνας. Θα φρεσκαριστεί στη στιγμή και δεν θα έχετε αφήσει ούτε μία σταγόνα οδοντόκρεμας να πάει χαμένη!

Γυαλίστε τα παπούτσια σας
Χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα και μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας και θα δείτε τα δερμάτινα αθλητικά παπούτσια σας να λάμπουν!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search