5 πρακτικές και έξυπνες λύσεις για να κρύψετε τα καλώδια στο σπίτι!

Όσο περισσότερο εξελίσσεται η τεχνολογία τόσο περισσότερο “έξυπνο” γίνεται το σπίτι μας και γεμίζει…καλώδια! Περισσότερες έξυπνες συσκευές, περισσότερα καλώδια! Δείτε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε για να οργανώσετε τα καλώδια σε κάθε χώρο του σπιτιού ή αν δεν μπορείτε να τα κρύψετε να τα…διακοσμήσετε!

Χαρτοταινίες – Ελάχιστο κόστος, παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα!
Διακοσμητικές αυτοκόλλητες χαρτοταινίες σε διάφορα χρώματα, σχέδια και μεγέθη μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας ή ακόμη και σε βιβλιοπωλεία. Μπορείτε να διαλέξετε κάποιες που ταιριάζουν στο ύφος της διακόσμησης του χώρου σας και με αυτές να τυλίξετε τα καλώδια των συσκευών. Επίσης, αν χρειάζεται να κρύψετε περισσότερα του ενός καλωδίου που ξεκινούν από την ίδια πηγή και καταλήγουν στην ίδια παροχή ρεύματος τότε μπορείτε να ενώσετε τα καλώδια μεταξύ τους πριν την εφαρμογή της διακοσμητικής αυτοκόλλητης χαρτοταινίας. Με αυτό τον τρόπο πέρα από τη διακόσμηση θα οργανώσετε και τα καλώδιά σας.

Ρόκα
Ρόκα ονομάζονται τα στερεωτικά καρφιά καλωδίων και συνήθως διατίθενται στο εμπόριο σε διάφορα μεγέθη. Με αυτά μπορείτε να διακοσμήσετε μια, διακοσμητικά, ανούσια σειρά καλωδίων στον τοίχο σας και να αλλάξετε τελείως την εικόνα τους.

Χάντρες
Μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας αμέτρητες χάντρες σε ποικιλία, χρωμάτων, σχεδίων, μεγεθών και υλικών κατασκευής. Διαλέξτε αυτές που σας αρέσουν περισσότερο αλλά και που ταιριάζουν στο στιλ διακόσμησης του χώρου σας και περάστε τες στα καλώδια.

Επί των τεχνών
Κάποιες φορές τα καλώδια των συσκευών μπορούν να παρουσιάσουν ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό ενδιαφέρον και αυτό γιατί μπορούν με απλές κινήσεις να γίνουν ένα έργο τέχνης στον τοίχο. Για την υλοποίηση μιας τέτοιας πρωτότυπης κατασκευής θα χρειαστεί να έχετε μονάχα φαντασία και μερικά στερεωτικά καρφιά καλωδίων. Βρείτε ένα σχέδιο που σας αρέσει και «ζωγραφίστε» το στον τοίχο σας χρησιμοποιώντας μονάχα τα καλώδια των συσκευών σας και μερικά στερεωτικά καρφιά.

Κουτιά αποθήκευσης
Βρείτε ένα μεγάλο ή στο κατάλληλο για εσάς μέγεθος κουτί αποθήκευσης που σας αρέσει, και τοποθετήστε μέσα σε αυτό το πολύμπριζο και όλα τα καλώδια που έχετε διασκορπισμένα γύρω από αυτό. Δημιουργήστε μικρές τρύπες για να βγαίνει η άκρη του καλωδίου που χρειάζεστε. Διακοσμήστε το εξωτερικό του κουτιού ή μετατρέψτε το σε ένα μικρό βοηθητικό τραπεζάκι!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search