6 βήματα για να κάνετε “δικό σας” το σπίτι που νοικιάζετε

Η διακόσμηση και οι παραμετροποιήσεις σε ένα σπίτι το οποίο νοικιάζετε, δεν είναι πάντοτε δύσκολη υπόθεση. Το γεγονός πως κατοικείτε σε ένα σπίτι το οποίο ανήκει σε άλλους, δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να γίνει “δικό σας”. Παρακάτω θα βρείτε οικονομικές ιδέες ώστε να δημιουργήσετε έναν οικείο και ζεστό χώρο.

Φρεσκάρετε τους τοίχους!
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε, ώστε να αλλάξει όψη ο χώρος σας, είναι να του δώσετε χρώμα. Ακόμη και αν ο ιδιοκτήτης σας το έχει βάψει, μπορεί να μην σας αρέσει το χρώμα. Καν’τε μια συμφωνία μαζί του ώστε να μην βάψει εκείνος το σπίτι αλλά να μπορέσετε εσείς να βάλετε τη δική σας προσωπική πινελιά.

Καλύψτε τους διακόπτες και τα καλοριφέρ
Εάν οι διακόπτες και τα καλοριφέρ είναι παλαιάς κοπής και η εμφάνισή τους δεν είναι και ό,τι καλύτερο τότε μπορείτε και αυτά να τα βάψετε! Βάψ’τε τους διακόπτες στο χρώμα του τοίχου ενώ επιλέξτε λευκό ή μαύρο χρώμα για τα καλοριφέρ. Η διαφορά τους στο χώρο θα είναι ιδανική και πολύ μοντέρνα. Δείτε εδώ άλλες λύσεις για να κρύψετε το καλοριφέρ σας.

Φωτίστε το χώρο!
Τι και αν το σπίτι το οποίο επιλέξατε έχει μόνο μια κεντρική λάμπα στο χώρο. Επενδύστε σε επιδαπέδια και επιτραπέζια φωτιστικά. Ο κανόνας του χώρου για να έχετε πάντα σωστό φωτισμό και να κάνετε το χώρο πιο ζεστό είναι το φως να είναι στο ύψος σας και να μοιράζεται ομοιόμορφα στο χώρο. Επιλέξτε λάμπες του ίδιου χρώματος και κατά προτίμηση dimmable. Οι λάμπες και τα φωτιστικά με δυνατότητα ρύθμισης έντασης, μεταμορφώνουν το χώρο ανάλογα με τη διάθεσή σας!

Προσθέστε εικόνες!
Τα έργα τέχνης αλλά και οι φωτογραφίες σας στους τοίχους επιβάλλεται να υπάρχουν στο σπίτι. Εάν ο ιδιοκτήτης δεν σας επιτρέπει να τρυπήσετε τους τοίχους, μπορείτε να βρείτε στην αγορά λύσεις για κρέμασμα φωτογραφιών με velcro, τα οποία είναι εξίσου δυνατά σε αντοχή ώστε να έχετε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες και κάδρα. Αυτός είναι ένας κανόνας που διακριτικά μπορείτε να παραβιάσετε, καθώς υπάρχουν διακριτικά καρφιά που δεν κάνουν μεγάλες τρύπες στον τοίχο, αλλά και υλικά που καθιστούν πολύ εύκολο να κλείσετε την τρύπα που θα δημιουργηθεί.

Διαχωρίστε τους χώρους
Εάν το σπίτι το οποίο βρήκατε είναι μικρό και σας δυσκολεύει στη διακόσμηση, τότε ορίστε τους χώρους τοποθετώντας ομάδες επίπλων μαζί. Οι βιβλιοθήκες λειτουργούν εξαιρετικά σε αυτές τις περιπτώσεις ώστε να διαχωρίσετε περιοχές μέσα στο χώρο σας.
Tip! Χρησιμοποιήστε μια βιβλιοθήκη σε στυλ “κυψέλη”, πίσω ή πλάγια του καναπέ. Αυτόματα, δημιουργείτε ένα υπέροχο διαχωριστικό ανάμεσα στους χώρους.
Βρείτε εδώ, τη βιβλιοθήκη που ταιριάζει στο δικό σας σπίτι.

Βαλ’τε την τελική πινελιά
Εφόσον τώρα τα έχετε φροντίσει όλα, ήρθε η στιγμή για τις τελικές πινελιές. Η διακόσμηση! Επιλέξτε διακοσμητικά που ταιριάζουν με το χώρο, σε εντονα χρώματα για να “γεμίζουν” το μάτι. Μην φορτώστε το σπίτι με πολλά μπιχλιμπίδια. Επιλέξτε ένα μεγάλο βάζο, λίγα διακριτικά πράγματα για το τραπέζι του σαλονιού και αυτόματα έχετε δημιουργήσει το δικό σας ζεστό χώρο!

Θυμηθείτε πως εάν ζητήσει ο ιδιοκτήτης να δει πως “βολευτήκατε” στο σπίτι και αντικρήσει ένα χώρο ζεστό, καθαρό, συμμαζεμένο, δεν θα γκρινιάξει για ένα διαφορετικό χρώμα στον τοίχο, για μια μικροαλλαγή που στην αρχή δεν σας επέτρεπε ή για μερικές τρύπες.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search