Οι ανοιξιάτικες δουλειές που δεν πρέπει να ξεχάσετε

Η ωραιότερη εποχή του χρόνου κάνει σιγά σιγά την εμφάνισή της και μαζί με αυτή έρχονται οι ανάλογες δουλειές στο σπίτι. Ανοίγουν ξανά οι μπαλκονόπορτες και η διάθεση να καθίσετε για λίγο στο μπαλκόνι του σπιτιού σας μεγαλώνει. Τι γίνεται όμως με την καθαριότητα του και τις δουλειές που προκύπτουν; Αρχικά σκεφτείτε πως όλα όσα έχετε να κάνετε δεν γίνονται μέσα σε μία μέρα. Φροντίστε λοιπόν και καταγράψτε σε ένα χαρτί όλες τις δουλειές. Με αυτόν τον τρόπο θα κάνετε συγκεκριμένα πράγματα και δεν θα παρεκκλίνετε από άλλα τα οποία “πρέπει να τακτοποιηθούν”.  Οργανώστε τες ανάλογα με το γενικότερο πρόγραμμα του χρόνου σας. Δεν σας βαθμολογεί και δεν σας παρακολουθεί κανείς. Βρείτε τους ανάλογους τρόπους να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη.

Αρχικά ξεκινήστε από έξω προς τα μέσα. Μην κάνετε το λάθος να τακτοποιήσετε και να καθαρίσετε όλο το εσωτερικό του σπιτιού σας και οδηγηθείτε σε ένα “βρώμικο” μπαλκόνι. Σκουπίστε το μπαλκόνι σας και ξεριζώστε όσα λουλούδια ξεράθηκαν, πάγωσαν, σάπισαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Εάν έχετε ήδη τα έπιπλα του μπαλκονιού μαζεμένα, τότε πλύντε τα πατζούρια και καθαρίστε τα τζάμια και στη συνέχεια τακτοποιήστε τα έπιπλα σας. Δεν χρειάζεστε υπερβολές στην καθαριότητα.

Για το εσωτερικό του σπιτιού, καν’τε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα και μην ξεχάσετε τα παρακάτω:

Συντήρηση κλιματιστικών:
Εν όψει θερμότερων μηνών, η άνοιξη είναι η καλύτερη στιγμή για να ελέγξετε τα κλιματιστικά. Αλλαγή φίλτρων και ετήσια συντήρηση πρέπει να μπουν άμεσα στο πρόγραμμα.

Κουρτίνες!
Μία από τις εργασίες της εποχής είναι και το καθάρισμα των κουρτινών. Πλύντε σταδιακά τις κουρτίνες. Εάν διαθέτετε κουρτίνες που δεν χρειάζονται σίδερο η διαδικασία γίνεται λιγάκι πιο εύκολη!

Χαλιά!
Προς τα τέλη του μήνα, είναι η ιδανική στιγμή να μαζέψετε τα χαλιά. Δείτε εδώ πως να καθαρίσετε και να μαζέψετε σωστά τα χαλιά. 

Τακτοποίηση ντουλάπας
Ένας εύκολος τρόπος να τακτοποιήσετε γρήγορα τη ντουλάπα σας είναι να χωρίσετε τα ρούχα του χειμώνα, στα μάλλινα και σε αυτά που μπορείτε να φοράτε ακόμη. Με αυτόν τον τρόπο, έχετε λίγη λιγότερη δουλειά για τις ημέρες που θα κάνουν την εμφάνισή τους τα πιο ελαφριά και καλοκαιρινά ρούχα. Ξεκαθαρίστε τι θα κρατήσετε και τι όχι. Μην γεμίζετε τη ντουλάπα με άχρηστα πράγματα που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα σε κάποιον άλλο. Δείτε εδώ πως θα τακτοποιήσετε και θα οργανώσετε εύκολα τη ντουλάπα σας.

Ξεφορτωθείτε τα περιττά
Όσο καθαρίζετε και τακτοποιείτε τα πράγματα στη θέση τους, ελέγξτε καλά εάν τα χρειάζεστε πραγματικά. Μπορείτε να ξεφορτωθείτε μεγάλο όγκο πραγμάτων τα οποία δεν γνωρίζατε ότι κρατούσατε. Θα σας γλιτώσουν χρόνο από τις επόμενες καθαριότητες!

Διακοσμήστε!
Μπορείτε μόλις τελειώσετε τις “βαριές” δουλειές, να αλλάξετε λιγάκι τη διακόσμηση. Με αυτόν τον τρόπο θα πετύχετε ανανέωση στο χώρο καθώς το μάτι μας συνηθίζει ένα χώρο τόσο ως προς τη διακόσμησή του όσο και με τα χρώματα που έχει. Προσθέστε μικρές πινελιές χρωμάτων ή αλλάξτε τη θέση μικρών επίπλων. Θα αλλάξει ευχάριστα η διάθεσή σας! Υπάρχει συγκεκριμένο χρώμα, λένε οι ειδικοί που βοηθάει στην ανανέωση του χώρου. Δείτε ποιο εδώ.

 

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search