Καθαρίστε εύκολα την κουρτίνα του μπάνιου από τα σημάδια μούχλας

Η κουρτίνα του μπάνιου, ίσως ανήκει στα αντικείμενα του σπιτιού που καθαρίζουμε λιγότερο. Είναι απαραίτητο και αυτές να καθαρίζονται τακτικά, ασχέτως εάν βρίσκονται σε χώρο που συνεχώς πέφτει νερό επάνω τους.

Οι κουρτίνες εάν δεν καθαριστούν, υπάρχει περίπτωση να εμφανίσουν λεκέδες μούχλας, ειδικά εάν δεν τις αφήνετε ανοιχτές μετά το μπάνιο σας. Εάν η μούχλα όμως έχει κάνει ήδη την εμφάνισή της, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε μία από τις παρακάτω συνταγές που τις επαναφέρουν στην αρχική τους κατάσταση:

1. Υφασμάτινη κουρτίνα.

Θα χρειαστείτε μαγειρική σόδα και καυτό νερό. Διαλύστε μισό φλυτζάνι μαγειρικής σόδας μέσα σε 2 φλυτζάνια καυτό νερό. Τοποθετήστε την κουρτίνα στο πλυντήριο, ρίξτε το μείγμα στο πλυντήριο και στη συνέχεια πλύντε την. Μην χρησιμοποιήσετε μαλακτικό ρούχων ή άλλα λευκαντικά.

Εάν η κουρτίνα σας είναι έγχρωμη ή έχει αρκετά σχέδια επάνω μπορείτε να αναμείξετε το χυμό από 5 λεμόνια μέσα σε 1 λίτρο από καυτό νερό. Τοποθετήστε το μείγμα σε μία λεκάνη και αφήστε την κουρτίνα να μουλιάσει μέσα σε αυτό για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετέ τη με απορρυπαντικό είτε τοποθετήστε τη στο πλυντήριο σε θερμοκρασία μέχρι και 40 βαθμούς.

2. Πλαστική κουρτίνα.

Εάν η κουρτίνα σας είναι πλαστική χρισημοποιήστε το ίδιο μείγμα. Τοποθετήστε το μέσα σε ένα βαποριζατέρ και ψεκάστε την κουρτίνα στα σημεία που έχει εμφανιστεί μούχλα. Τρίψτε την ελαφρά με μία βούρτσα και έπειτα επαναλάβετε τη διαδικασία ανά δυο εβδομάδες ώστε να τη διατηρείτε καθαρή και χωρίς λεκέδες μούχλας. Εάν η κουρτίνα σας είναι από υψηλής ποιότητα πλαστικό μπορείτε να την τοποθετήσετε και στο πλυντήριο σε θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη από 40 βαθμούς μαζί με 2 πετσέτες μπάνιου.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search