Πως θα πλύνετε τα πουπουλένια μαξιλάρια

Τα μαξιλάρια ύπνου πρέπει να πλένονται κάθε 6 μήνες, καθώς τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, ο ιδρώτας αλλά και η λιπαρότητα του προσώπου συσσωρεύονται όλο και περισσότερο προς το κέντρο του μαξιλαριού σας.

Μόνο εάν είναι πουπουλένια μπορείτε να τοποθετήσετε τα μαξιλάρια στο πλυντήριο ρούχων. Οι νέες τεχνολογίες μαξιλαριών, δεν ενδείκνυνται για πλύσιμο στο πλυντήριο ρούχων. Σε περίπτωση που το πλυντήριο σας έχει αναδευτήρα (είναι η άτρακτος που έχουν κάποια πλυντήρια στο κέντρο για να βοηθάει την περιστροφή του νερού και των ρούχων) σας προτείνουμε να μην τον χρησιμοποιήσετε. Εάν δεν βγαίνει ο αναδευτήρας, τοποθετήστε κάθετα τα μαξιλάρια για να μην τραυματιστούν.

Εάν έχετε ενιαίο κάδο στο πλυντήριο καλό θα ήταν να μην τοποθετήσετε περισσότερα από 3 μαξιλάρια. Πλύντε τα πουπουλένια μαξιλάρια σε υψηλή θερμοκρασία και στεγνώστε τα στον ήλιο με φυσικό τρόπο. Μπορείτε ωστόσο να χρησιμοποιήσετε και το στεγνωτήριο αλλά σε χαμηλή θερμοκρασία. Βγάλτε τα και χτυπήστε τα κάθε τόσο με τα δάχτυλά σας ώστε να σπάσουν οι κόμποι που έχουν δημιουργηθεί από τα πούπουλα.

Όσο όμως επιμελείς και να είστε με τη φροντίδα των μαξιλαριών σας, τα πουπουλένια μαξιλάρια έχουν τον τρόπο τους να σας δείχνουν πότε ήρθε η στιγμή αντικατάστασής τους:
Διπλώστε το μαξιλάρι στη μέση. Εάν δεν πάρει μόνο του το αρχικό σχήμα, τότε ήρθε η ώρα να το αντικαταστήσετε!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search