5 εύκολα βήματα για να βάψετε ένα παλιό έπιπλο

Υπάρχουν έπιπλα στο σπίτι τα οποία με την πολυκαιρία μπορεί να φθαρούν, ή να τα έχουμε χτυπήσει και να έχουν χάσει το χρώμα τους ή ακόμη πιο απλά να θέλουμε να τα μεταμορφώσουμε και να προσπαθήσουμε να τα βάψουμε μόνοι μας.

Βήμα 1: Χρησιμοποιήστε γυαλόχαρτο
Οι περισσότεροι όταν ξεκινάνε να βάψουν ένα έπιπλο, ξεχνούν την προετοιμασία του. Για να παραμείνει όμως η μπογιά στο έπιπλό σας, η διαδικασία του γυαλόχαρτου είναι απαραίτητη. Χρησιμοποιήστε ένα ψιλό γυαλόχαρτο ή ένα σφουγγάρι ντυμένο με γυαλόχαρτο και τρίψτε απαλά όλη την επιφάνεια του επίπλου. Κατ’ αυτόν τον τρόπο κάνετε την επιφάνεια λίγο πιο τραχιά για να διευκολυνθεί η απορρόφηση του ασταριού αλλά και βγάζετε όλο το παλιό χρώμα ώστε να μη “σκάσει” όταν καθίσει το νέο χρώμα επάνω/

Βήμα 2: Αφαιρέστε τα υπολείμματα
Με ένα πανί γυαλίσματος από γάζα, σκουπίστε απαλά το έπιπλο σας. Προσοχή! Μην σκουπίσετε την επιφάνεια του επίπλου με χαρτί κουζίνας γιατί θα αφήσει χνούδι.

Βήμα 3: Απλώστε αστάρι
Με ένα μικρό ρολό απλώστε αστάρι σε όλη την επιφάνεια του επίπλου. Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα ή ένα μικρό πινέλο για να εφαρμόσετε σε πιο δύσκολες περιοχές. Με το αστάρι πετυχαίνετε την ομοιόμορφη επιφάνεια  του επίπλου. Είναι ένα απαραίτητο βήμα εάν δεν θέλετε να υπάρχουν σκασίματα με το πέρασμα του χρόνου. Αφήστε το έπιπλο να στεγνώσει καλά. Για να είστε σίγουροι πως είναι τελείως λείο, τρίψτε την επιφάνεια με ένα σφουγγάρι λείανσης και αφαιρέστε τα υπολείμματα με ένα καθαρό πανί γυαλίσματος.

Βήμα 4: Ακολουθήστε τη σωστή διαδικασία για το βάψιμο
Μην ξεχνάτε να αφήνετε τη μπογιά να στεγνώσει τουλάχιστον 8 ώρες ανάμεσα σε κάθε στρώση. Επιπλέον, προτού εφαρμόσετε μια νέα στρώση μπογιάς, καλό είναι να τρίβετε την επιφάνεια του επίπλου με το σφουγγάρι λείανσης και να χρησιμοποιείτε πάντα καθαρό πανί γυαλίσματος για να μην έχετε σε καμία περίπτωση ίχνη τραχύτητας.

Βήμα 5: Μην ξεχνάτε το βερνίκι
Αν και είναι λίγη περισσότερη δουλειά, μην ξεχνάτε το βερνίκι καθώς προστατεύει την επιφάνεια των επίπλων σας! Χρησιμοποιήστε ένα ρολό από αφρό και απλώστε το βερνίκι με απαλές κινήσεις για να αποφύγετε τις φυσαλίδες που μπορεί να δημιουργήσει η επίστρωσή του. Για να πετύχετε το τέλειο φινίρισμα, αφήστε το έπιπλό σας να στεγνώσει για τουλάχιστον 72 ώρες.

 

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search