7 πρακτικές ιδέες που μπορούν να αλλάξουν το σπίτι, τη νέα χρονιά!

Ο νέος χρόνος φέρνει ανανέωση τόσο σε εμάς τους ίδιους όσο και στα σπίτια μας. Οι περισσότεροι νιώθουν την ανάγκη για αλλαγή. Η ανανέωση βοηθά τόσο ψυχολογικά, όσο δίνουν και νέα πνοή στο σπίτι.

Δείτε παρακάτω 7 απλά tips για μικρή ανακαίνιση του χώρου:

Ράφια με σωλήνες
Δώστε industrial χαρακτήρα στην κουζίνα σας προσθέτοντας ράφια, τα οποία θα στηρίξετε σε χάλκινους σωλήνες. Το βιομηχανικό στυλ κάνει δυναμικό comeback και είναι πολύ στη μόδα τελευταία.

Ανακαίνιση πολυθρόνων
Οι πολυθρόνες αλλάζουν συχνά μόδα και οι περισσότεροι θεωρούν ότι για να είναι αισθητή η αλλαγή θα πρέπει να αγοραστεί καινούργια. Τα τελευταία χρόνια, το DIY είναι πολύ διαδεδομένο. Με ελάχιστα έξοδα μπορείτε να ανανεώσετε πλήρως τις πολυθρόνες σας, αλλάζοντας το ύφασμα, προσθέτοντας κουμπιά, τρουκς, σχέδια και αλλάζοζντας ακόμη και τα πόδια. Η πιο οικονομική λύση είναι τα ριχτάρια! Δίνουν αμέσως άλλο στυλ και άλλη όψη στο χώρο.

Πίνακες!
Οι πίνακες κάνουν comeback και μάλιστα τοποθετούνται στους τοίχους σαν να βρίσκεστε σε έκθεση ζωγραφικής. Η μόδα ξεκίνησε από το Μανχάταν και πλέον όλο και περισσότερος κόσμος ακολουθεί το συγκεκριμένο τρεντ διακόσμησης. Διαλέξτε τη θεματολογία της γκαλερί σας και κρεμάστε τους πίνακες σε ανομοιόμορφα ύψη, δημιουργώντας ένα “κολάζ” από πίνακες!

Αυτοσχέδια ντουλάπια και αποθηκευτικοί χώροι
Τα ντουλάπια, τα κουτιά, και όλων των ειδών οι αποθηκευτικοί χώροι είναι απαραίτητα για ένα οργανωμένο σπίτι. Μόλις βάλετε όλα τα πράγματα σε τάξη θα δείτε πόσο θα αλλάξει η ψυχολογία σας. Αγοράστε κουτιά, καλάθια, συρτάρια, κάντε ανακαίνιση στις ντουλάπες σας για να χωράνε περισσότερα πράγματα και οργανώστε τον χώρο σας έτσι ώστε να χωράνε όλα σας τα πράγματα, να μην υπάρχουν πουθενά πεταμένα ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ, περιοδικά, βιβλία και καλώδια. Αν κάνετε σωστή οργάνωση θα συνειδητοποιήσετε πως ένα όμορφο και περιποιημένο σπίτι μπορεί να φέρει μεγάλη αλλαγή στην ψυχολογία σας.

Δημιουργικότητα με χρώματα
Επενδύστε σε μικρές καλόγουστες αλλαγές με μικρό κόστος. Βάψτε ένα μικρό τοίχο του σπιτιού σας και προσθέστε διακοσμητικά σε έντονα χρώμαρα. Δίνουν αμέσως άλλη πνοή στο χώρο.

Δώστε χαρακτήρα σε κάθε σημείο του σπιτιού
Στα περισσότερα σπίτια υπάρχουν χώροι που είναι πολύ βαριά διακοσμημένοι και άλλοι χώροι ή σημεία του σπιτιού που είναι κενά και άδεια. Καλό είναι να υπάρχει μία ισορροπία. Για παράδειγμα, οι διάδρομοι συνήθως είναι άδειοι στα πιο πολλά σπίτια, και δεν έχουν ούτε στιλ, ούτε χαρακτήρα. Δημιουργήστε όμορφους διαδρόμους που εναρμονίζονται με το υπόλοιπο σπίτι. Προσθέστε κουρτίνες, ένα σκαμπό, μερικά λουλούδια, ή οτιδήποτε θεωρείτε οτι θα ταιριάξει με το υπόλοιπο σπίτι.

Ανανεώστε τις πόρτες σας
Λένε πως η πρώτη εντύπωση είναι αυτή που μετράει και γι’αυτό καλό είναι η πόρτα σας και το εξωτερικό μέρος του σπιτιού να είναι εξίσου αξιοπρεπές με το εσωτερικό μέρος. Αλλάξτε την πόρτα σας, βάψτε την, ή προσθέστε ένα ωραίο vintage πινακάκι που θα καλωσορίζει τους καλεσμένους σας.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search