Το Gingerbread house της Νέας Υόρκης!

Αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα σπίτια στο Brooklyn της Νέας Υόρκης. Είναι γνωστό και ως Gingerbread House (σπίτι από τζιτζιρόψωμο) και μαγνητίζει όλα τα βλέμματα των περαστικών! Η ονομασία αυτού του οικήματος δόθηκε εξαιτίας του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού του, ο οποίος είναι εμπνευσμένος από το γλυκό σπίτι της κακιάς μάγισσας του γνωστού παραμυθιού: “Χάνσελ και Γκρέτελ”, των αδερφών Γκριμ.

Το σπίτι έχει έκταση 1 ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο. Χτίστηκε το 1971 από εντολή ενός πλούσιου τότε Αμερικανού εφοπλιστή. Διαθέτει 4 υπνοδωμάτια, 2 ξενώνες, 3 μπάνια, κελάρι, και ένα μοναδικό κήπο με ξεχωριστά παρτέρια και υπέροχα συντριβάνια. Αυτό που το κάνει τόσο μοναδικό δεν είναι η έκτασή του αλλά η συγκλονιστική πρόσοψή του. Κατασκευασμένο από πέτρα, το κάνει έντονα να θυμίζει το γνωστό παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο γλυκό, Gingerbread.

Το παραμυθένιο σκηνικό του σπιτιού συμπληρώνουν τα χρωματιστά βιτρό παράθυρά του καθώς και τα ψηλά ξυλόγλυπτα ταβάνια τα οποία είναι διακοσμημένα με περίτεχνα φατνώματα. Προσφάτως το σπίτι έχει ανακαινιστεί και πλέον είναι διαθέσιμο προς πώληση στην τιμή των 10.500.000$ !

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search