6 βασικά λάθη στη διακόσμηση του εσωτερικού χώρου

Για να διατηρήσετε την ισορροπία στην αισθητική του χώρου σας, πρέπει να προσέξετε μερικά βασικά πράγματα καθώς οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά.

Το σπίτι του καθενός, είναι ο χώρος χαλάρωσης και ξεκούρασης. Εάν μάλιστα στο σπίτι μένετε μόνος μετατρέπεται και σε έναν καθρέφτη της προσωπικότητάς μας. Εκπέμπει την προσωπική μας ενέργεια, αναδύει τη δική μας αίσθηση του στυλ αλλά και αισθητική.

Πρέπει μεταξύ άλλων να είναι ένας χώρος ο οποίος να μην μας προκαλεί άγχος, αλλά να αισθανόμαστε άνετα και να μην μας ενοχλεί να περνάμε πολλές ώρες μέσα σε αυτό. Για να το πετύχετε αυτό, μεταξύ άλλων, μεγάλο ρόλο παίζει και η διακόσμησή του.

Το σπίτι πρέπει πάντα να είναι διακοσμημένο σύμφωνα με το γούστο μας αλλά και το budget το οποίο διαθέτουμε. Σύμφωνα όμως με τους ειδικούς του design υπάρχουν κάποια λάθη που διαταράσσουν την συνοχή και την ατμόσφαιρα του χώρου και δημιουργούν σημεία αδιάφορα και αθόρυβα στο σπίτι. Πολλές φορές είναι ασήμαντα για εμάς αλλά ίσως να είναι και από τα πρώτα που θα παρατηρήσει ένας καλεσμένος.

1. Λάμπες που εκπέμπουν λευκό φως

Μπορεί να είναι φωτεινές, αλλά ακριβώς εξαιτίας της λευκότητας τους κάνουν το χώρο να μοιάζει «παγερός» ενώ πολλές φορές αφαιρούν πολλούς πόντους από το στιλ του σπιτιού. Προτιμήστε λάμπες με κίτρινο φως για να δημιουργήσετε μια πιο φιλόξενη ατμόσφαιρα.

2. Καλώδια που φαίνονται

Νιώθετε ότι δεν είναι εύκολο να τα κρύψετε; Σίγουρα δε μπορείτε να βάλετε έστω κάτω από ένα χαλί; Αν όχι, μπορείτε να προμηθευτείτε ειδικά «κουτιά», ειδικά για καλώδια. Επιπλέον, αν η τηλεόραση σας το επιτρέπει, προτιμήστε να την κρεμάσετε στον τοίχο και να ξεφορτωθείτε κάποιο, τυχόν, μεγάλο και βαρύ έπιπλο πάνω στο οποίο την έχετε τοποθετήσει.

3. Ένα άδειο δωμάτιο

Ο μινιμαλισμός είναι chic, ένα δωμάτιο χωρίς τίποτα μέσα, όχι. Αρκεί ένα τραπεζάκι, ένα μάλλινο μικρό χαλί, μερικά μαξιλάρια ατάκτως ερειμμένα στο πάτωμα και ίσως μερικά κεριά ώστε να φτιάξετε μια ατμόσφαιρα.

4. Φθαρμένες κορνίζες

Σπασμένες ή επάργυρες που πιθανώς έχουν θαμπώσει, μοιάζουν φτηνές. Κι επειδή ακριβώς είναι κορνίζες με φωτογραφίες που τις έχετε κάπου να φαίνονται, όλοι θα τις προσέξουν. Μπορείτε να προτιμήσετε κάποιες σε ματ ξύλο.

5. Υφασμάτινα στόρια

Είναι λειτουργικά, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς της διακόσμησης, όχι πολύ καλαίσθητα. Κουρτίνες; Όχι;

6. Παλιά αμπαζούρ

Εννοούμε εκείνα τα ογκώδη της δεκαετίας του ’80 ή και του ’90. Συνήθως ήταν φτιαγμένα από γκοφρέ χαρτί ή με πολλά λουλούδια. Πλέον εκτός από παρωχημένα, δεν είναι και χρηστικά. Αντικαταστήστε τα με πιο μοντέρνες επιλογές.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search