8 πράγματα που κάνουν οι οργανωμένοι άνθρωποι κάθε Κυριακή!

Η Κυριακή είναι αδιαμφισβήτητα η μέρα της ξεκούρασης αλλά και η μέρα για να κάνετε κάποιες δουλειές στο σπίτι έτσι ώστε να ξεκινήσει καλύτερα και πιο οργανωμένα η εβδομάδα σας. Παρακάτω διαβάστε τι κάνουν οι άνθρωποι με τα πιο αστραφτερά σπίτια τα οποία διατηρούν τέλεια οργανωμένα και τακτοποιημένα.

Ξεσκόνισμα: 10′!
Βάλτε χρονόμετρο και ξεκινήστε το ξεσκόνισμα. Σε δέκα λεπτά, αν είστε συγκεντρωμένοι, θα έχετε τελειώσει το ξεσκόνισμα όλου του σπιτιού και θα μπορείτε εύκολα να προχωρήσετε στην επόμενη δουλειά. Οι περισσότερες νοικοκυρές κατά τη διάρκεια του ξεσκονίσματος κάνουν παράλληλα και άλλες δουλειές. Επικεντρωθείτε μόνο σε αυτό και θα δείτε ότι θα τελειώσετε πολύ πολύ πιο γρήγορα!

Πεταμένα ρούχα: Όχι πια!
Όσο έχετε πεταμένα ρούχα σε όλο το σπίτι, τόσο πιο δύσκολη θα είναι όλη η εβδομάδα σας. Βάλτε τα καθαρά ρούχα πίσω στην ντουλάπα ώστε να τα έχετε οργανωμένα για την εβδομάδα που ξεκινάει.

Τακτοποίηση ψυγείου:
Αν δεν έχετε φάει ακόμα την τυρόπιτα που φτιάξατε την περασμένη Δευτέρα τότε μάλλον δεν πρόκειται να την φάτε ποτέ. Φροντίστε κάθε Κυριακή να αδειάζετε το ψυγείο σας από χαλασμένα τρόφιμα και φαγητά που δεν πρόκειται να φάτε.

Ώρα για χαλάρωση!
Η Κυριακή είναι μέρα ξεκούρασης και συλλογισμού. Καθίστε για μερικά λεπτά ξαπλωμένοι και χαλαροί και σκεφτείτε όλα αυτά που θα θέλατε να βγάλετε από τη ζωή σας για να είστε πιο χαρούμενοι και ευτυχισμένοι. Ξεκαθαρίστε όλα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μέσα στην εβδομάδα σας για να ξεκινήστε την επόμενη εβδομάδα πιο δυνατοί!

15′ “σκληρή” δουλειά
Υπάρχει η μέθοδος των 15 λεπτών όπου μέσα σε αυτά τα λεπτά μπορείτε να κάνετε μια πιο απαιτητική δουλειά που πρέπει να γίνει στο σπίτι σας. Κάθε Κυριακή μπορείτε να βάζετε ένα διαφορετικό 15λεπτο project (όπως να καθαρίσετε τους πάγκους και τα ράφια, να καθαρίσετε κάτω από τις ηλεκτρικές συσκευές, να πλύνετε το μπαλκόνι κλπ).

Όχι στην ακαταστασία!
Χρησιμοποιήστε καλάθια και κάντε μια βόλτα κρατώντας τα σε όλους τους χώρους του σπιτιού. Βάλτε μέσα σε αυτά όλα τα πράγματα που προκαλούν ακαταστασία. Στη συνέχεια περάστε ακόμα μια φορά από όλους τους χώρους για να τα τοποθετήσετε στη θέση τους.

Οργανωμένο γραφείο!
Το γραφείο είναι ένας από τους πιο σημαντικούς χώρους για τους πολύ οργανωμένους ανθρώπους. Αν είναι οργανωμένο και τακτοποιημένο τότε η εβδομάδα σας θα ξεκινήσει πολύ πιο όμορφα.

Δουλειά και διασκέδαση πάνε μαζί!
Κάντε μια μάσκα ομορφιάς ενώ σκουπίζετε, βάλτε το αγαπημένο σας τραγούδι να παίζει ενώ σιδερώνετε, χορέψτε με τη σφουγγαρίστρα ως καβαλιέρο. Απολαύστε την Κυριακή σας ακόμα και εκείνες τις λίγες ώρες που θα πρέπει να ασχοληθείτε με τις δουλειές του σπιτιού.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search